Merhaba,
Ben gecen hafta dijital icerik ureticisi vergi istisnasi icin gib websitesi uzerinden basvuru yapmistim ve bana bugun bu vergi istisnasi icin onay geldi vergi dairesinden. Simdi benim kafama takilan bir kac birsey var.
Bu konuyla alakali kanun 193 numarali gelir vergisi kanunun 20/B numarali maddesi
Alıntı
Sosyal içerik üreticiliği, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden sunulan hizmetler ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnası (Değişik Başlık: 27/12/2023-7491/7 md.)
Mükerrer Madde 20/B-(Ek:14/10/2021-7338/2 md.)
(Değişik: 27/12/2023-7491/7 md.)İnternet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ve bu ortamlar üzerinden verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden müstesnadır.
Simdi benim verdigim hizmet kendi websitem uzerinden video oyun oyunculari icin egitici icerikler ve onlar icin yardimci yazilimlar(Bilgisayar yazilimi) satmak. Bunu ben aylik abonelik seklinde kendi websitem uzerinden Sanal POS yardimiyla saticam.
Benim simdi durumum bu yukardaki kanuna mi giriyor?
Yoksa, bugun bu forum uzerinden baska bir kanun maddesine daha denk geldim. Yine 193 numarali gelir vergisi kanunun 18 numarali maddesi;
Alıntı
Serbest meslek kazançlarında:
Madde 18 (Değişik: 4/12/1985-3239/40 md.)
(Değişik birinci fıkra: 11/8/1999-4444/4 md.) Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekar, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band,radyo ve televizyon senorya ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.
Bu konu hakkinda bilgisi olan hocalarimi konuya bekliyorum.
Ve bu iki durumdada fatura kesmemiz lazim mi ?