Pazar günü Apple akasyaya gittim telefonumda enteresan bir durum vardı. Fotoğraf arşivine girdiğinizde aşağı doğru çekin bir fotoğraf açın sonra fotoğrafı aşağı çektiğinizde yani tekrar arşive döndüğünüzde 2 cm aşağıda 1 mm genişliğinde çizgi çıkıyor ve bu çizgi gölge gibi orada 20 saniye kadar kalıyor.
Müşteri temsilcisi bunun bir ekran arızası olduğunu ekran değişmesi gerektiğini söyledi telefona komple format atıldı kontrol edildi fakat ekran değişimine kesin karar verildi. Pazartesi sabah gelin telefonunuzu verelim dediler pazartesi sabah gittim fakat ekran değişmiş olmasına rağmen bahsettiğim arıza devam ediyor. Dört tane temsilci telefonu inceledi etti ama çözüm üretemediler sonra bilgisayar üzerinden format atılması gerektiğini söyleyerek telefonu tekrar servise aldılar yaklaşık 1 saat sonra sıfır telefonla geri döndüler.

Telefonum sıfırlandı buraya kadar her şey normal iOS 17 işletim sisteminde bu problem yok ben telefonu aldım fotoğraf çektim böyle bir problem olmadığını gördüm sonrasında ofise geldim güncelleme yaptım hiçbir bilgi yüklemeden güncellemeyi bitirdim 18.1’e güncelleme yaptıktan sonra aynı problem sıfır telefonda tekrar gözüktü.

Bu kez müşteri hizmetlerini aradım kıdemli bir yazılım mühendisi ile konuyu yaklaşık 10 dakika konuştum bunun bir yazılım problemi olmadığını donanımsal bir problem olduğunu ve telefonunuzu tekrar tekrar değişmesi gerektiği söylendi sıfır telefon aldığımı söyledim tabi.

Sonrasında telefondaki destek ekibi sağ olsun bir randevu daha oluşturdu bugün tekrar gittim fakat bu süreç içerisinde elektronik sim kartımı da telefon tanımıyor o yüzden r10 doğrullaması yapıp giriş de yapamadım. Neyse oradaki kişiler beni görünce zaten durumu anladılar sorunun devam ettiğini ve bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyince biz telefonu değiştirdik yapılabilecek başka hiçbir şey yok denilip beni başından salmaya kalktılar. Baktılar ki olmayacak kıdemli bir personel gelip bana ukala bir şekilde 11 yıldır bu işte olduğunu ve başka hiçbir çözüm üretilmeyeceğini söyleyerek beni göndermek istedi ben de bunun üzerine Apple Destek’i tekrar aradım telefonu açan benim şansıma kıdemli takım amirimiş ve bu konuyu inceleyeceğini zaten sorunu teknik servisinde kabul ettiğini ve bu durumdan mutlaka bir çözüm üretmesi gerektiğini üstüne basa basa söyledi ve yarın dokuzda tekrar arayıp bilgi vereceğini söyledi.

Burada aslında ben alacağımı aldım telefonu sıfırlamış oldum fakat oradaki amir diyebileceğim kişi ukala bir şekilde beni göndermek istemeseydi zaten sorun çözülmüş olacaktı. Bu durum yazılımsal ya da değil benim sorunum değil iPhone 13 ve 14 serilerinde bu problem var yazılımla çözülmesini ben beklemedim belki de çözülecek ama bu problem Apple’ın problemi benim problemim değil telefonunda bu sorun olan kişiler telefonunu gidip değiştirebilir tabi önce ekran değişim söyleyecekler bilginiz olsun.

Ben geri adım atmadım eğer bu seride problem varsa bir üst modelle telefonumu değiştireceğim