SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kalemine sağlık hocam.

Bu tür konularda muhakeme yapmak için aslında ufak bir forum tarihçesi yeterli. Dönem dönem, o seo, bu seo diye çıkan tipler hep oldu, dönüp bakıldıgında ya kötü bir vaka sonrasında forum üyeliği sonlandırılmıştır, ya da oltasına kimse düşmediği için başka alanlara kaymış ve bilmediği işi biliyor gibi yapmakla bir yere varamayacağını anlamıştır.

Bu forumda, organik ve düzgün iş yapan adamlara bakıyorsun, hala SEO ile ugrasıyorlarsa, aynı memnuniyet ve kalitededirler, SEO'yu bırakmışlarsa da, ordan kazandıkları ile çok daha iyi bir iş modeli kurmuştur. C seçeneği yok. Çünkü bu işi hakkıyla yapan adam üçün beşin peşine düşecek duruma dönmez, üzerine katarak gider. O noktaya dönmüşse demek ki geçmişteki şovları da fakemiş.

Her zaman diyorum, spam SEO, organik SEO kadar emek, yatırım, tecrübe ve zeka ister. Daha kolay değiltir, aynı şekilde zordur, maliyetlidir. Daha kısa sürede sonuç verir, ancak etkisi daha çabuk patlar. Sürekli kendini yenileyecek teknikler geliştirilmelidir. Bugünün organik SEO yöntemleri bir siteyi bir kaç sene götürebilirken, bugünün spam SEO teknikleri 6 ay sonra patlar (süreleri örnek teşkil etmesi adına salladım)

O nedenle uzun vadeli projelerinizde, şarlatanlara para kaptırmayın. Spam SEO bile adam burada 300-500 kovalamaz, bunu çok net diyorum, kovalıyorsa şarlatandır.

Spam SEO uzmanları, adu1t, dizi-film, kripto, yasa d1ş1 bah1s vb. alanlarda, cebi dolgun, 5 haneli rakamlara para demeyen müşterilerden zaten voleyi vuruyorlar. Sana gelip burada 3000-5000 e ilk sıra vaadeden adam ancak bunları fazla izleyip rüyasını görenlerdir, kendi patlarken sizi de patlatır. patlamayın.

sevgiler
Kesinlikle katılıyorum, eklemeniz için teşekkürler.