çok doğru söylediniz hocam bende onu kastettim. Bizim zamanında öğretmenler zevkine dövüyordu ailemizde zamanında dikenli sopa ile dövüldüğü için seslerini çıkartamıyorlardı şuan kardeşimi korumakla yükümlüyüm.
Öncelikle ne işle meşgulsünüz hocam merak ettim.
Sizi tenzih ederek söylüyorum. Bir gün okula gidip çocuğum ne yapıyor diye sormayan veya bugün ne öğrendin demeyen veli. Gün geliyor öğretmen sesini yükseltmiş diye karşıya çıkıyor. Ben 40 a merdiven dayadım geçmiş çok iyi değildi ama şuan geçmişten de kötü. Disiplin olmadan eğitim olmaz. İlkokul birde sebepsiz yere yediğim dayak hala dün gibi aklımda öğretmeni hatırlayamıyorum sadece hatırlasam bulacağım. Ama şimdilerde de görüyoruz dersi lakayıt dinleyenler hocayla dalga geçenler vs vs. Soruyorum size şimdi mi daha iyi. Birde ahlaki eğitimi de öğretmene yüklemişsiniz. Haftada Max 40 saat gördüğü öğretmen mi verecek ahlaki eğitimi yoksa 7*24 yanında olan ailesi mi ?
Bu arada öğretmen değilim dört çocuk okutuyorum.
Hakaret etmek istemiyorum biride doktora hemşireye öğretmene darp sebepsiz olmaz demiş. Ne iş yapar bilmiyorum ama hepsinden beter olur inşallah.
Az önce bir haber gördüm İstanbul'da 14 ve 17 yaşında iki çocuk silahlı çatışmaya girmiş. Şimdi bunlar silahı nereden buldu olay bu evrelere nasıl büyüdü bunu öğretmen mi bilecek öğretecek aile mi.
Herşeyi sorun etmeyin hocam darp yoksa büyütmeyin onlarda insan elbet yanlışları olabilir her zaman eşref saati olmayabilir. Ama küçük meseleleri konuşarak çözün ve bir öğrenciye asla öğretmenini kötülemeyin.