Merhaba, yanlış başlamanızın en büyük acısı sakatlık geçirmeniz olur. Spora başlamadan önce profesyonel sporcuların Youtube gibi platformlarda çok kaliteli videoları var. Direkt olarak online koç ile başlamanıza gerek yok, gideceğiniz spor salonundaki hocanız ile de başlayabilirsiniz. Online koçlar birazcık daha ileriye dönük oluyor. Güzel bir görünüm istiyorsanız unutmayın ki sadece spor en önemli etken değil, bunun yanında güzel bir diyet en az spor kadar önemli. Hızlı gelişmek istiyorsanız ilk öncelikle anne yemeklerine (alışılagelmiş klasik yemeklerden bahsediyorum) elveda demelisiniz.

Birden gelişmeyi asla ummayın veya bir kaç ay geçtikten sonra ben neden gelişemiyorum deyip hayal kırıklığına uğramayın. Vücut geliştirme büyük bir sabır ister. Yavaş yavaş her şey oturacaktır ve lütfen başlar başlamaz ağır kilolarla başlamayın. Salona ilk girdiğinizde yapacağınız ilk şey ısınmak olsun.

Dediğim gibi salonunuzdaki hocanız ile çalışabilirsiniz başlangıç olarak. Zaten size bir program verecektir ama yine de benim önerim en başta tüm vücudu çalıştıracak olan fullbody programlarını incelemeniz. Şimdiden başarılar.