Merhaba xertanx,
İlgili meslektaşımızın daha önce sürdürüldüğünü nereden öğrendiniz? Daha önce şiddet uyguladığı için sizin okula nasıl sürülmüş? Okulunuz Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisinde Yemen'de mi yer alıyor? Sürgün yeri ise diğer öğretmenlerde mi aynı? Bunların veli sohbeti olduğunu ve gerçeklikle alakalı olmadığını düşünüyorum. Ancak eğer iddianız gerçeklik taşıyorsa bu işin hem adli hem de idari yönden boyutu bulunmaktadır. Burada şikayeti siz yaptığınız için ispat yükü de size ait olacaktır. Bu konuda hukuki yardım almanızda fayda var. Şikayetinizi okulun bağlı olduğu il veya ilçe MEB ve CIMER'e yapabilirsiniz: inanın çok hızlı aksiyon alınıyor. Takribi ifadeye çağırma meselesi 1 ila 3 ay sürer. Dava kararı çıkarsa yaklaşık 1 yıl kadar da mahkeme devam etmektedir. İddianızda haklı bulunursanız en ağır memuriyetten men en hafifi olarak kıdem düşürme/para cezasına çarptırılacaktır. İfadenize göre ilgili öğretmen kardeşinizle birlikte diğer öğrencilere de sözel olarak şiddet uyguluyormuş değil mi? İddialarınızda haklıysanız bu öğrencilerin velileriyle birlikte aksiyon alırsanız süreci daha da hızlandırabilirsiniz. Öncelikle bağlı olunan MEB deneyebilirsiniz: sanıldığının aksine bu kurumlar gerçekten iyi çalışıyor.
Öğretmen düşmanı yorumlar görüyorum gerçekten çok şaşırıyorum. Her mesleği layıkıyla yapan olduğu gibi hak etmediği halde mesleğini icra eden insanlar da var. Bir ya da birkaç kişi -sayıya takılmayalım- yüzünden tüm sepetin dökülmesi mi gerekiyor? Öyleyse bu ülkede meslek olarak yapılabilecek bir iş kalır mı?

Bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen bir meslek hakkında bu kadar ağır ithamlar inanın yakışmıyor. Burada "Bir kereden ne olacak?, öğretmendir döver yapar eder" zihniyeti ile "iftira at, meslekten attır" arasında bir fark yok.
EDİT: Kardeşiniz için konuşmuyorum ancak bu yaş grubunda yalan ifade ve anlık duyguların esiri olma çok yaygındır. Öğretmeni sevmemiş olabilirler; onlara göre fazla ödev veriyor olabilir; yaramazlıklarına sert yanıtlar veriyor olabilir; sert bir duruşu olabilir vb... Bence öncelikle olayın aslı astarını araştırırsanız iyi olur. Kimsenin günahına girmeyin ekmeğiyle oynamayın derim. Haksız dahi olsanız dava açılırsa bu süreçte öğretmeni dinlendirebilirler. Maddi ve manevi büyük zarara yol açabilirsiniz. Eğer iddianızda haklı olduğunuza dair net kanıtlarınız varsa yolunuz açık olsun.
Selamlar, sevgiler.