Dolandırıcıların yeni yöntemi +44 'lü İngiltere hatları üzerinden bankaların 444 ile başlayan çağrı merkezi numaralarını taklit ederek size arama gerçekleştiriyorlar. Örneğin Garanti bankasının gerçek müşteri hizmetleri numarası 444 0 333 'tür. Dolandırıcılar ingiltere hattı alarak +4440333 lü bir numaradan arıyorlar. Bunu araştırdığımda 444'lü hat kullanan tüm bankaların çağrı merkezlerini taklit ettiklerini öğrendim.
Telefondaki bayan gayet kendine güvenir bir şekilde oltalama yöntemi uygulamaya çalıştı. Yaptıklarının suç olduğunu ve yetkililere bildireceğimi ifade ettiğimde görüşmenin doğruluğunu teyit edebilmem adına banka adına bir onay sms 'i bile göndereceklerini ifade ettiler. Anne kızlık soy adından tc bilgilerimize kadar bir çok bilgiye sahipler. Benden gün ay yıl şeklinde doğum tarihi istediğinde yanlış bir bilgi aktarmıştım ve bilgi yanlış diye uyarıda bile bulundular sağolsunlar. Bende ne oldu elinizdeki paneldeki bilgiyle eşleşmedi mi dedim.
Bana KVKK metni okudu. Ben bu kadar özgüvenli d*landırıcı görmedim. Lütfen gelen bağlantılara ve telefonda ifade ettikleri hiç bir işleme onaylıyorum şeklinde sesli bir yanıt vermeyin.