Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylemeden edemeyeceğim, uzaklaştırma kararının karşı tarafı kinlendirmek ve tahrik etmekten başka bir halta yaradığı yok maalesef ve zaten hafif maddelerden karar çıkıyor genellikle. İletişim yasağı tarzında, yazamaz hakaret edemez vs. gibisinden fakat ihlal etse de gidip şikayet etmeye kalktığında "neden engellemedin?" gibisinden bir tepki alıyorsunuz sanki siz ihlal etmişsiniz gibi. En temiz şey kökten bağınızı kesmek, adresinizi ve numaranızı falan değiştirin ki ulaşamasın. Annem, ben ve kardeşlerim bizimkinden çok çektik buraya da paragraflarca yazdım yazdım sildim. Herkesin babası bir değil maalesef, baba figürünü de gereksiz putlaştırmanın anlamı yok. Zaten atadır doğrusu odur fikri yüzünden böyle kimisi, ne yapsa haklı olduklarını düşünüyorlar fakat bu narsistlikten başka bir şey değil. Problemin kaynağı o olduğu için bunu siz çözemezsiniz, problemden uzaklaşarak ondan kaçınmalısınız. Sömürüye, baskıya, fiziksel ve psikolojik şiddete asla boyun eğmeyin ve alttan almayın hocam. Kendinizi ezdirmeyin, borç harç önemli değil onlar çalışır ödenir. Geçen giden yılların hesabını veremez kimse ama iletişimi koparıp düzeninizi kurduktan sonra her şey zamanla rayına giriyor. Zamanla düzelirse siz de uygun görürseniz barışırsınız hocam bu ilerisinin konusu, şimdinin değil. Mesela ben şahsen ölse mezarına gitmeyeceğim, hakkı falan da umrumda değil.

Forumdaki arkadaşlara da küçük bir öneri, empatiden yoksun kişilerle empati yapmaya çalışmayın siz zararlı çıkarsınız. Sizin babanız harika biri olabilir ya da bir takım problemler yaşayıp bunu zamanla çözmüş olabilirsiniz veya öldükten sonra pişman olmuş özlemiş o günleri mumla arıyor olabilirsiniz fakat herkesin babası bir değil maalesef. Karşısındakini insan yerine koymayan birine denk gelirseniz hayatınızda bu dediğimi çok iyi anlarsınız, benimki öyle biriydi işte o yüzden konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum.