@Asuman; 2009 yıllarında makale yazar ve 100 kelimesi 1₺ fiyattan satardım. Seo uyumlu makale yazmayı öğrendim ve 2015 yıllarında haftalık 300₺ civarı kazanırdım. O dönemler burs alıyordum ve bursum da 325₺ idi. Saatlerce emek verir, araştırır, seo uyumlu bir şekilde içerik üretir, web sitesi sahiplerine satardım.
Sene 2024. Ben bir yazılımcıyım. Artık içerik üretmiyorum. Bir çok web sitem var. İçeriklerimi oluştururken "yapay zeka" aracılığı ile saatlerce çalışmak yerine, "ona ne istediğimi, nasıl istediğimi, neden istediğimi, kim için istediğimi" gibi şeyleri anlatarak benim konuşma tarzıma benzer bir şekilde yazmasını istiyorum.
Sonuç ne mi oluyor? İçerikler tartışmasız (1 istisna dışında) Google'da sıralamaya giriyor. Teknik kısımlar da bana kalıyor. Bazen o konularda bile yardım istiyorum. Yapıyor sağolsun. Fakat hangi meslek olursa olsun, hiçbir patron oturup AI kullanarak "yazarıma artık gerek yok" demez. Onu işten çıkarmaz, "yazarıma faydası olacağını düşünüyorum" deyip yapay zeka kullanımına teşvik eder.
En azından benim düşüncem bu yönde. Hiçbirimiz bitmeyeceğiz.