smmfast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşe gitmediğim dönemde "Okulunu düzgün okumadın, işe de gitmiyorsun senden bir b** olmaz" küçüklükten beri gerek eğitim gerek gündelik yaşantımda sürekli bir hakaret / argo ile karşı karşıya kalıyorum. Şiddet konusuna gelirsem "Tamam, bilgisayarı kapatıyorum" lafını yüksek sesle söylediğimi idda ederek ( normal sakin sesle söyledim asla saygımı bozmadım ) Üzerime monitör fırlatılıp kafamda cam şişe kıran bir insan kendisi. Böyle bir sürü örnek bulunuyor. Gerek annem gerek ailenin büyük fertleri sürekli "Biz halledicez, kimseye söyleme, şikayet etme" Denilerek bu yaşıma kadar sürekli bastırıldım. Şimdi de sürekli aile evine çağırıp baskı yapıyor. Çok pişmanım büyük sözü dinleyip sustuğum için. Ama artık dayanacak takatim kalmadı şuanda aile fertleri yine "Gel eve bir şey olmaz, sana ne yaptı" diyerek onlarda artık geçiştirmeye başladı. Artık mecbur hukuksal yolları denemem gerekecek.
Bu kadar ileri düzeyde olmasa da benzer örnekler yaşayan yakinen arkadaşlarım var ve 25-35 yaş donemlerinde sorunlar yaşadılar psikolojik olarak. Tavsiyem ya ailenizi tamamen toparlayıp net bir konuşma yapman ya da amca / dayı güvendiğin birisine durumu açıklayıp onunla birlikte bu konuşmayı yapman. Uysal durumlarda da bu tarz tepkiler varsa babanızın psikologa gorunmesinde fayda var birey olarak önemli bence