MrFectum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben yıllardır contabo kulllanıyorum hetzner ile kıyaslamam için diğerini de kullanmam gerekir. bu yüzden sadece contabo ile ilgili şunları söyleyebilirim:
rahat 5 yıldır birkaç kere dışında neredeyse hiç down olmadım. cihazı açık tutmak dışında bir sorumluluk kabul etmezler. cihazı açık tuttukları sürece diğer tüm sorumluluk sizde oluyor. fiziksel ve network güvenliği de kendilerinin sorumluluğunda. fakat sunucu işletim sisteminden tutun da diğer tüm sorumluluk sizde. olumsuz deneyimler genelde müşteri desteği beklediğinizde ya da sunucu yazılımında hatalı bir durum olduğunda yaşanıyor.

benim gördüğüm şikayetler ve deneyim bildirimlerinde genelde OS sorunları ve müşteri talebi sorunları oluyor. cihazlar genelde açık ve çalışır vaziyette. en azından benim veri merkezim ve cihazımda durum böyle. onlarca farklı hizmet kullandım genel olarak çok memnunum. 10 yıldır yayında olan projelerimin ilk 5 yılı Türkiye'deki firmalarda geçti ve çok çok sancılıydı. Ne zaman contaboya geçtim rahat ettim. Bir kere benden kaynaklanan kritik bir sorunu forumda ve diğer platformlarda çözdürememiştim contaboya ücretiyle çözdürdüm 5 euroya. o kadar sözde uzmanın göremediği sorunu onların teknisyeni 2 dakikada buldu 5 dakikada tüm siteler yerine gelmişti.

özetle, sunucu konusunda bilgiliyseniz ve açık bir cihaz olsun gerisini ben halledebilirim diyorsanız contabo iyi bir tercih olabilir. hetner de bu minvalde ise geriye sadece fiyat kalıyor. cihaz teknolojisi olarak da kıyaslamak faydalı olabilir.
Cok degerli bilgiler tesekkurler.