Degismeyen tek sey degisimin kendisi.
Google bile artik degisti. Eskiden 2-3 siteki yaziyi alip sen yazinca o parayi sen aliyordun ama artik bu tamamen bitti. Bu saglik ve para konularindaki Google guncellemeleri %70 sektoru etkiledi. Adam diyor ki sen doktor musun ki saglik yazisi yaziyorsun? veya Nasil saglik konusu cok onemli bir konu ise para da ayni sekilde onemli! Insanlar kolayca manipule edilebilirler dolayisiyla o alandada otoriter yetkin siteler artik siralamada. Bir haber siten varsa icinde saglik ve para konulari varsa sende zaten direk etkileniyorsun. Zaten en fazla para kazandiran sektorleri bu sekilde yeniden yapilandirdi Google.
Anlattiginiz kadariyle guncellemeden kotu etkilenmissiniz ve nasil baslarsa oyle gider diye dusunuyorum.
Ben ciddi olarak eskiden beri Adsense sorguluyorum.
Yapay zeka ve Google guncellemeleri gibi gelismeler sunu gosteriyor ki, artik kendini gelistirip birsey uretmedigin surece (yazilim uretmek, fiziki urun uretmek), bircok sektorde ekmek yemek imkansiz hale geldi. Ozellikle Adsense'de.
Zaten bunu forumda kolay bir sekilde gorebiliyorsunuz. Hosting bolumune bakiyorsunuz yaprak kimildamiyor, hizmet (seo, hiz, tema) satanlarin konularina bakiyorsunuz eskiden gunde 10 is yapan simdi ayda 10 is yapamiyor. Optimizasyon ve Adsnese'de acilan konulara bakiyorsunuz ya acilan konu yok gibi, acilan konulara bile cevap yazacak kimse yok. Herkes salmis durumda.
Google guncellemeleri ile hareket edecek cok fazla alan kalmadi.