kumarın tek çaresi ticarettir.
onu ticaret ve iş yapmanın da yeterince eğlenceli ve riskli bir iş olduğuna ama riski kontrol etmenin ve akıllıca davranarak borçlardan kurtarabilecek gerçek bir yol olduğuna ikna etmeye çalışın.
ben bu tür durumdaki kişilerin bir perspektif değişikliği olmadan kurtulabileceklerini düşünmüyorum, aileyi itibarı sağlığı herşeyi kaybettirir kumar.
kumar oynama nedeni borcu olması değil, kumar oynamaya devam edebilmek için borcum var başka türlü çıkamam diyor. kumar oynama nedeni ve bunun bir bağımlılık olduğunu anlaması lazım.
risk algısı yüksek ve genellikle de yüksek testesteron bu tür durumlara neden oluyor. daha doğrusu etkenlerden birisi bu. başka bir çok psikolojik yatkınlık ve eğitim eksikliği de etken tabii.
tavsiyem onunla konuşun ve söylediğim gibi düzgün bir ticaret ile ve ticari risk almakla çalışmakla daha mantıklı bir şey yapacağını anlatın
tabi ticaret derken yine çok riskli kumara birebir denk gelecek işlerden bahsetmiyorum, kendisine değer ekleyterek ciddi çaba gösterip çalışarak elde etmeyi kabul etmesi lazım.
Mükemmel fikir hocam, tazminatta alacak sözleşme bitimi. Önerelim inşallah teşekkürler