Özet: Bu vaka çalışması 2 aylık bir çalışma ve %30'lık kısmı tamamlanmıştır. 2023 Ağustos Google Core güncellemesinden etkilenen sitedir. (Tüm ana anahtar kelimeleri gitmiştir.)
1. Site Bilgisi:
  • Konu/Kategori: [Blog Sitesi] (Biliyorsunuz bu güncelleme de %90 blog siteleri hepsi spama düştü)
  • Kuruluş Tarihi: [2019]
  • Site Trafiği (Önceki Durum): [250K tekil ziyaretçi (Aylık)]
2. 2023 Ağustos Core Güncellemesi Sonrası Değişiklikler:
  • Trafik Düşüşü: [750.000 aranma hacminden 40.000 aranma hacmine düştü]
  • Anahtar Kelime Sıralamalarındaki Değişiklikler: [Tüm ana anahtar kelimeleri kayboldu]
  • Sayfa Performansındaki Değişiklikler: [Domain + ana anahtar kelimesi dizinden silindi.]
  • SEO Performansındaki Genel Değişiklikler: [Pagespeed, schema yapıları standart (Değişiklik yok)]
3. Etkilenme Analizi:
  • Siteyi Etkileyen Faktörler: [Spam, algoritma cezası]
  • Rekabet Analizi: [Tüm rakipleri düşüş yaşadı ve kimse hala çıkmadı.]
4. Güncelleme Sonrası Performans:
  • Trafik Artışı/Düşüşü: [Günlük 1K altına düşen site şu an günlük 3-4K seviyesine çekildi ve yapılan çalışma henüz %30 tamamlandı]
  • Anahtar Kelime Sıralamaları: [%80 ana anahtar kelimeler sıralamalarda yeniden listelenmeye başladı]
  • SEO Puanı ve Genel Değerlendirme: [Kritik bazı teknikler denendi (Sonuç olumlu) ilerliyor]
NOT : Kesinlikle backlink çalışması yapılmadı (Spam linkler temizlenmedi, google disallow aracında yer alan tüm linkler silindi)

5. Sonuçlar

Biraz da grafik konuşalım..

Siten tarihinde aldığı günlük en büyük trafik;

Çalışma sonrası yeni rekoru

Günlük rekor belli bir gün her ay oluşmaktadır. Sonra rutin olarak 3-4K şeklinde devam etmektedir.

Çalışmaya başlayalı 2 ay oluyor (%30'luk kesim tamamlandı)

Son 1 aylık karşılaştırma

40bin civarlarına kadar inen aranma hacmi kademeli olarak yükselmeye başladı. Son görüntü alt kısımdadır.

1. Durum

2. Durum

Sıralamada ilk 500'den silinen kaybolan anahtar kelimeler (ilk 50'ye girip sıralamaları zorlamaya başladı)

Çalışma tamamen basit ama etkili teknikler kullanılarak yapıldı ve çalışma devam ediyor. Gelişmeleri yine buradan aktaracağım. (Bu cendereden çıkacağıma inanıyorum)

YAPTIKLARIM
  1. Öncelikle, disallow aracını kullanmayı bıraktım. Sadece konsol tarafında görünen spam bağlantıları engelledim. Semrush gibi araçların sağladığı spam bağlantıları ise doğrudan disallow kaydından sildim.
  2. Google Search Console aracılığıyla hit almayan tüm içeriklerimi tespit ettim. Eğer bu içerikler güncel tarihte benim için bir anlam ifade etmiyorsa, hepsini sildim. (Yaklaşık 300 makale sildim) birileri de delimisin demesine rağmen
  3. Sildiğim içeriklere dışarıdan backlink gelmiyorsa, hepsini ana sayfaya yönlendirdim ve böylece 404 hatalarının önüne geçmeye çalıştım.
  4. Konularımda yer alan resimlerin, kullanıcıya bir anlam ifade etmiyorsa, sırf SEO skorunu yükseltmek için gereksiz olduğunu düşündüm ve hepsini sildim.
  5. Resimleri silmemin bir diğer nedeni ise, biliyorsunuz ki siteye eklenen görseller birçok spam site tarafından kullanılabiliyor ve bu durum da siteye ciddi zarar veriyordu.
  6. SEO skorunu yükselteceğim diye anahtar kelime kullanımını artırmadım. Sadece ihtiyacım doğrultusunda, doğal bir şekilde kullandım ve SEO skoruna asla takılmadım.
  7. Semrush anahtar kelime başlıklarını kullanmak yerine daha doğal ve özgün başlıklar tercih ettim. Bu şekilde, anahtar kelime yamyamlığını bir nebze olsun önlemeye çalıştım.
  8. Yazılarımda tamamen başlıklara yönelik tek cümlelik, keskin ve net cevaplar yazdım. 500 kelime gibi kriterlere asla takılmadım; amacım, kullanıcının doğru ve ihtiyaç duyduğu bilgiyi almasını sağlamaktı.
  9. Yazılarımın çoğunu güvenilir kaynaklara dayandırdım ve asla otoriter sitelere dış link vermekten çekinmedim. Bu yaklaşımın siteye olumlu yansıdığını gözlemledim.
  10. "Yazılarımda güncelleme yaptığımda 'CREA' tarihini değiştiriyordum, ancak bunun çok büyük bir SEO hatası olduğunu fark ettim. Artık, yazılarım eski de olsa, sadece güncelleme tarihini kullanıyorum.
  11. Asla backlink paketi almadım; hangi projede aldıysam, hep olumsuz etkiledi. Hiç link olmasa da, içeriğiniz kaliteli olduğu sürece emin olun, bu yaptıklarımın ardından sıralama alacaktır.
  12. "ChatGPT'yi kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Amacım, cümle düşüklüğü ve imla hatalarını düzeltmek için ChatGPT'den faydalanmak.
  13. Her gün bir cümle bile olsa makale güncelledim, bu da sitedeki güncelliğe büyük bir ivme kattı.
2 aylık çalışma sonunda sonuçlar yukarıda yer almaktadır. Dediğim gibi çalışmamın sadece %30'lık kısmıdır.

SEO SANATTIR (Fakat her bireyin kendine özgü bir sanatı vardır).

Hiç bir seo uzmanından destek almıyorum.
Teşekkürler