Aremy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
muhasebeci değilim ama 2-3 ay öncesi sizin gibi babamın kapattığı firmadan 1 yıl 7 ay önceki 2 tane fatura yüzünden ceza yedim o dönem trendyoldan birkaç ürün satmıştım ve fatura kesmeyi bilmiyordum daha doğrusu kesmem gerektiğini bile bilmiyordum babamın dükkanının üstüne satış yapıyordum muhasebecide uyarmamıştı sonrasında fatura talep edildiği zaman 2 ürüne fatura kestim e-arşiv üzerinden ve e-arşiv üzerinden kesmemem gerekmiş sanırım neden bilmiyorum muhasebeciye sordum tam olarak açıklayamadıda böyle birşeyler saçmaladı yıl sonu değiştirmeyi düşünüyoruz zaten bu muhasebeciyi.Babamla yaklaşık 24 yada 26bin lira ceza ödedik ve toplamda sattığım ürünlerin satış fiyatı 250 lira felandı o kadar ürün satışı yaptım fatura kesmediklerime ceza yemedim ama kestiklerime yemiştim ve sizin gibi araştırdığımda şahıs firması olduğu için kapatılması bir şey ifade etmiyormuş tabi ki muhasebeci abilerimiz çok daha iyi bilir ben bildiğim kadarıyla söylüyorum. Bu son dönemde yapılan satış ve işlemlerin eksiksiz yapılması gerek aksi taktirde ceza yeme ihtimaliniz çok yüksek kimileri milyonlar çalarken küçük firmalar 250 liralık satış için 26bin lira ceza yiyebiliyor.

Çok saçma tüm faturalarımı eksiksiz kestim hosting & e-ticaret sitelerinde satış sonrasında hemen kestim ama cezayı paşa paşa ödeyeceğim gibi geliyor %50 indirimle 2900'e geliyor sanırım.