aslında tanıdığınz bi cizimci yada mimar varsa bi fikrini almak daha iyi olur hocam bu alan için yeriniz ne kadar ?
yer 1200 metre kare hocam. Maalesef hiç tanıdığım yok.
Lütfen yapın da örnek olun cesaret verin hocam. 1 buçuk yıllık kira parasına kendi evinizde oturma imkanı kulağa çok güzel geliyor. Altyapı problemi düşündürüyor. İnternet, su, ısınma vs her şey çözülebiliyorsa 10 numara olur.
Su kuyudan çekilecek hocam, ısınma için ise klima düşündüm. internet içinde box tarzı bir şey olabilir.
Hocam biraz daha kompak olacak şekilde tasarlanırsa 400k yapılır gibi ama işciliği siz ve mazemeyi uyguna bulursanız güzel birşey ortaya cıkar
ChatGPT "
400 bin TL'lik bütçeye uygun bir bungalov tasarımı, daha kompakt ve maliyet-etkin malzemelerle yapılmış bir yapı olabilir. İşte bu bütçeye göre genel bir tasarım ve maliyet dağılımı:
Tasarım Özellikleri
- Yapı Malzemesi: Orta kaliteli ahşap ve yalıtım malzemeleri.
- Alan: 40-60 metrekarelik, iki oda ve bir açık yaşam alanı (mutfak ve oturma alanı birleşik) olacak şekilde.
- İç Mekan:
- Oturma alanı: Minimal mobilyalar (köşe koltuk, masa ve sandalyeler).
- Mutfak: Temel mutfak dolapları, küçük ocak ve mini buzdolabı.
- Banyo: Basit duş kabini, lavabo ve tuvalet.
- Yatak Odası: Çift kişilik yatak ve çocuklar için ranzalı yatak.
- İzolasyon ve Çatı: Temel yalıtım ve çatı malzemeleri, yağmurdan koruma sağlayacak şekilde.
- Zemin: Lamine ahşap veya dayanıklı PVC kaplama.
- Dekorasyon ve Aksesuarlar: Ekonomik ve şık detaylar.
Maliyet Dağılımı
- Malzeme Maliyeti: 250.000 - 280.000 TL (ahşap, izolasyon, iç mekân malzemeleri)
- İşçilik: 70.000 - 90.000 TL
- İç Donanım ve Mobilyalar: 30.000 - 50.000 TL
- İzinler ve Taşımacılık: 10.000 - 20.000 TL "
Hocam imar problemi var. Keşke olmasa da 2 katlı güzel ahşap bir ev koyabilsem.
hayaller güzel yapmak daha güzel sizi
youtube ustazen kanalına davet ediyorum, yakında çalışmaya devam edeceğim
Umarım her şey istediğiniz gibi gider hocam. Merak ettiğim bir videonuzda iki konteyner'i taşıma maaliyeti 160bin tl demişsiniz. Çok pahalı değil mi? Onu geçtim bende böyle bir konteyner düşündüm fakat yalıtım için ekstra zaman ve para harcamak gerekiyor maalesef. Yoksa atrasit çok güzel duruyor orjinal konteyner'larda