Ben halihazırda bir şirkette mağaza sorumlusuyum. Kendime boş zamanlarımda ekstra iş aradım, bu siteyi buldum ve güvenilmez bulduğum halde jooble üzerinden cv yolladım. Site çok iyi bir şekilde profesyonelce hazırlanmış gibiydi aklımı çelen şey oydu güvenmediğim halde. Senin anlattığın şekilde mail üzerinden başvurum onaylandı diye bana dönüş yaptılar iş şartlarını aktardılar bana bir panel verdiler panele giriş yaptığım da ödeme yapmam gerektiği ödemeden sonra eğitim için başlanacağı bilgisini yazmışlardı. Ben güvenmediğim halde 20 dolar 600 lira civarı bir para olduğu için giderse gitsin bir şansımı deneyeyim dedim. Neyse ödeme yaptım ama hiçbir şekilde ekran fotoğrafı ekran videosu falan almadım ödeme yaparken. Ödemeyi yaptıktan sonra ödememin onaylanmasını bekledim ama aradan 2 gün geçmesine rağmen ödemem onaylanmadı bu süre zarfında ödemeden 1 saat sonra zaten mail atmıştım ödeme bildirimi yapmıştım siteden. Bana bir mail attılar ödemeniz tespit edilemedi diye normalde ödemeler otomatik tespit ediliyor falan filan cart curt diye mail dönüş yapıldı. Ben de giden bir 600 daha olsun dedim tekrardan ödeme yaptım ama bu sefer baştan aşağı ekran videosu alarak ilerledim, sonradan ödemeniz tespit edilemedi yanlış adrese göndermişsiniz ödeme havada kalmış falan filan demesinler diye her şeyi anbean videoya aldım. Bu video onlara mail olarak da yolladım bana incelenecek dedi aradan iki gün geçti tekrardan ödemeniz tespit edilemedi falan filan yine yalanlar dolanlar. Jooble ve freelancer sitesine mail atarak ilanlarını sildirttim. Sitelerinde paylaşılan Polonya numarası onlara ait değil o numarayı da aradım böyle bir siteye çalışmadıklarını söylediler. Anlayacağınız bu site çok iyi organize edilmiş bir dolandırıcılık sistemi. Coin ile ödeme yaparken sistem otomatik olarak farklı farklı adresler çıkarıyor ödemeniz bekleniyor sayfada kalın gibi uyarılar veriyor isterseniz bir gün bekleyin o yaptığınız ödeme hiçbir şekilde onaylanmayacak üst üste ödeme yapmanızı istiyorlar. Ben de senin gibi siteyi gördüğümde internette ve şikayetvar da araştırdım hiçbir bilgiye ulaşamadım. Domain yaşını sorguladım ne zaman alınmış altyapı sağlayıcıları kim gibisinden baktım hepsi yeni idi. Çok merak eden olursa buraya ekran videosunu ve mailleşmeleri de kanıt halinde yükleyebilirim. Bu siteye güvenmeyin ömrüm yettiğince bu adres ve bundan sonra oluşturulacak yeni adresleri şikayet edip kapatmakla uğraşacağım.