CatPHP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KDV dahil 60.000 fatura kestiriyorum hocam toptancıya.

O da kestiği faturanın kdvsini alırım diyor doğal olarak, daha önce böyle konulara girmeyip anlaştığımız fiyattan malı alıp çıkıyorduk.

Saçma bir döngü var piyasada.Herkes sattığı malı kdvli fiyatıyla piyasaya arz etse, şuan alış faturamın maliyetini hesaplamıyor olacaktım herşey net olacaktı.

Heryerde böyle,adama ürün soruyorsun parayı veriyorsun ticaret bitiyor fatura isteyince +kdv istemek nedir piyasada anlamıyorum.

Ben nasıl şuan müşteriye kdv dahil fiyat gösteriyorsam seninde bunu yapman lazım.Diğer türlü vergi kaçırmış oluyor zaten fatura kesmediği elden para cebe.
Aldığın malı her zaman artı KDV ile hesapla. Tüm alımına fatura kestir hocam. Benim sektörümde de çok fazla var bu şekilde faturasız iş yapan maalesef.

Ama hesabında yine hata var. 60 bin içinde 12 binlik vergin dahilse sonradan 3+4+12 yapman ek bir maliyet çıkarıyor. 100 binlik bir kazançta 80 bin maliyetin olursa 20 bin net kazancın olur.

20 binden de 7 bin vergiye ödersen 13 bin lira para sana kalır. Esnaflık zor iştir hocam. Özellikle vergisini düzgün ödeyen için ekstra zordur.

Eğer devam edecekseniz muhasebecinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.