SerdarGnd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 1 ay kadar önce annemde (50 yaş, sağlıklı) şüpheli kitle sebebi ile 10 saat süren bir ameliyat yapıldı . Annemin ameliyatı gayet başarılı geçti ,Çıkar çıkmaz normal yaşantısına devam edebildi , şuan ameliyattan önceki halinden daha iyi , doktor tümörün %99 unu temizledim dedi , fizyoterapilik bir durum bile olmadı her gün daha da iyiye gidiyor fakat işin bir de diğer tarafı var.
Ameliyat yapılmadan önceki görüntülerde kötü huylu olduğu tahmin ediliyordu , Pataloji sonuçları çıktı , TPM Grand4 dedikleri türden , çok agrasif , 4. evre bir türmüş .
Yarın itibari ile kemoterapi + radyoterapi alacak (1.5 ay) , sonra kemoterapi (6 ay) almaya başlayacak. Kemoterapi akıllı ilaç dedikleri türden , dediklerine göre yan etkileri normal kemoterapideki gibi değilmiş. Saç dökülmesi , halsizlik , kilo kaybı vb kısacası insanı soldurmuyormuş , normal yaşantısına devam ediyormuş.

İşin içimizi yiyen tarafı doktorların hiçbiri olumlu konuşmuyor , %95 civarı tekrarlama olasılığından bahsediyorlar. her tekrarladığında ameliyat zorluğu vb derken hastaları yüksek oranda 18 ay içinde kaybediyoruz diyor çoğu , elbet aşanlar da var ancak bu oran %5 civarı anladığım kadarıyla , bir çok doktora gittik ve şu çözüm olur diyen yok , hastalığı yaşayanlarla görüşüyoruz , yüksek oranda kayıp yaşıyorlar maalesef.

Ne yapacağımızı bilmiyoruz , her kafadan farklı ses çıkıyor , Küba'yı bu konuda çok öneriyorlar , tüm tahlilleri toplayıp çevirip bilgi almak için göndereceğim , onun dışında imkanlar müsait her türlü tedaviyi karşılayabiliriz. bu seviyede agrasif tür ile baş edebilmiş kişiler , yakınları , duyanları , dıdısının dıdısı her bilgiyi okumaya açığım .
Allah yardımcınız olsun. Doktorun söylediği temizleme oranı çok iyi.

Yakınım var beyin tümörü nedeni ile ameliyat olan ne yazık ki tek tarafı felçli çıktı uzun bir süre yürüyemedi şimdi ayağını sürterek yürüyor ama eskisinden mutlu belki yaşama tutundu veya yaşamın kıymetini anladı bilemiyorum.

Eskiden sürekli temizlik, çocuklarda şikayet ederdi şimdi hiçbir şeyi kafaya takmıyor.

3-4 sene sonra tekrarladı ama bu sefer ameliyatsız radyoterapi ile hallettiler kemoterapi aldımı hatırlamıyorum ama bunun üzerinden de 2-3 sene geçti.

Yani umutsuzluğa kapılmayın. Bu arada kaderde ne varsa o yaşanıyor. Kayınbaba ve babamı kanserden kaybettim. İnanın kader.

Bu hastalık öyle birşeyki iyileşecek denilenler iyileşmiyor. İyileşmez 10 ayrı ömrü var diyenler 7-8 sene yaşıyor veya çok uzun süre yaşıyor.

Son zamanlarda meme kanserinden ölen hatırlamıyorum mesela ama 15-20 sene önce akciğer kanseri gibiydi primier'i önemli tabi bu kanserde.

Sonuçta halen kesin tedavisi olmayan bir hastalık belkide 5-6 ay sonra çok başka bir şey bulunacak.

Annenizde sizde kafaya takmamaya çalışın başka bir meşguliyet film, müzik hatta siyaset (evet kafa dağıyor bir partide aktif üye olabilir) iyi gelebilir.

Biontech'e ulaşmakda fayda getirebilir gerçi beyin tümörü değilde akciğer kanseri ilgili alanlarıydı ama belki bir faydası olur. https://www.linkedin.com/company/biontech-se/about/

Ben yapay zeka sayesinde 1 sene içinde bu kanser illetinden herkesin kurtulacağını düşünüyorum çünkü herkesin elinin altında artık bir enstein zekasına sahip bir alet var.

Umudunuzu kaybetmeyin. Anı yaşayın.