holocoust37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir miktar param var. 20 bin dolara falan çıkarmaya çalışacağım. B1 dil öğrenip gelmek daha mı mantıklı diyorsunuz? Ben zaten lise otomotiv mekatronik mezunuyum. Belki o da işe yarar. Benim düşüncem gelip 1 sene dil öğrenip ondan sonra kalmaya çalışmak olacaktı. Sence böyle 1 sene için gelsem ne kadar bir para gerekli olur? 20 saat haftada çalışma imkanıda oluyormuş.
hocam 20bin dolar yeterli bir para diye düşünüyorum. Kusları aylık olandan değilde kur başı olanlardan bulursanız uygun olabilir. o zaman tercih etmeniz gereken yer uygun evlerin bulunabildiği büyük şehirler olmalı çünkü küçük illerde dil bilmeden iş bulmanız çok zor. bavyera ve doğu tarafına gitmeyin ırkçılık oralarda artıyor. batı veya kuzey almanyayı tavsiye ederim. Mekatronik için şimdiden bütün belgelerinizi toplayın ve denkliğe başvurun 3 ay sonra size bir belge gelecek ve eğitim çizelgenize göre kısmi ya da tam denklik verilecek muhtemelen kısmi verilecek sonrasında ise bir iş verenin yanında tam denklik sürecine başlayabilirsiniz ortalama 6-12 ay arası yardımcı olarak çalıştıktan sonra tam denklik belgenizi alacaksınız ve bu belge sayesinde mesleğinizi istediğiniz kurumda yapabilirsiniz hatta devlet kurumları dahil. Tabi bu süreçler biraz yorucu ve aksaklıklarla dolu olabilir. Almanya ya gelmeden önce şunu iyi benimsemelisiniz size bir ay denilen herşey 3 ay sürecek 6 ay denilen şey 9 ay sürecek. Burada bürokrasi işleri dünyada eşi benzeri olmayan bir yavaşlıkta. Örnek vereyim siz diyelim denkliğe başvurdunuz ve size bakan memur hamilelik iznine çıktı bu durumda o memur işe dönene kadar bekliyorsunuz başka birine devredilmiyor böyle saçma bir ülke. Kısaca karar sizin hocam sabrınız ve paranız varsa gelin ama mutlaka en kötü a1 seviyesini bitirerek gelin. 2. mutlak tavsiye türkiye kökenlilere çok güvenmeyin.