gönderemez. şirketin maaşlı çalışanı olması lazım bunun içinde estonya çalışma bakanlığına dilerkçe vericek önce işkur tarzı bir yerde iş alımı yayınlanacak ve sonrasında işçiyi yada çalışanı şirketine alması gerekir. vereceği maaş sanırım şu an 860 euroydu en düşük max olarakta 20 bin euro yazdım deyipte yine veremez ortalama maaşlar ne kadarsa okadar tüm bu işlemleri yaptıktan sonra belki verebilir. artı orada kafanıza göre bir yere para gönderemiyorsunuz tüm bu işlemleri muhasebeciniz yapıyor muhasebeciniz her ne kadar sizin için çalışsada devletin elemanı onun onayı olmadan hiç bir işlem yapamıyorsunuz. yani en başta onunda buna inanması lazım işin içinde bir hile sezerse direk ispitler. tüm bu dedikleriniz için bende araştırmalar yaptım hocam. ailenize bile para gönderemiyorsunuz. bir yerden bir servis hizmet alırken detaylı döküman ihtiyaç listesi filan yapılıyor. ben bunu alcam deyip bişi alamadım hiç herşeyi muhasebeyle dirsek teması yapıyorsunuz. yani sizin ne yapmaya çalıştığınız çok net anlıyorum ama imkansız. estonya üzerinden para kazanıp trye aktarmak istiyorsunuz ama yapamazsanız. yani kanunlar izin bile verse şu oluyor orada bir vergi çıkıcak bankalar arası komis yon çıkacak ve burada çok sağlam bir vergi çıkacak. tutarlar artınca masağa kadar gidiyor mevzu. uzun lafın kısası olmaz net. ama çok merak ediyorsanız deneyin. kendiniz tecrübe edin. ben şirketi açtım ortaklı olmadı kendi şirketime kendimi işçi bile alamadım şirket sahibi göründüğüm için. kendime maaş bağlayamadım çünkü yatırımcı olarak görünüyorum. sonra şirketi oradaki avukatlarımın üzerine filan devir ettimde ancak kendimi o şekilde şirkete ücretli çalışan olarak aldırabildim.