Teşekkürler hocam, bir şey sormak istiyorum; yol iki şerit sağ şeritin toplam eni 4 metre max, sağ şerittr bir çarpmayla bu araç bu şekilde 180 derece yönü ters yöne nasıl dönebilir? Ki yolun sağı eğimli, çukur ve duvar var.
Aslında burada beyaz aracın bu şekilde savrulması ve ters istikamete dönmesi durumunda 2 seçenek olduğunu düşünebilirler; (ama bu söylediklerim, az öncede dediğim gibi gerçekten kanıtlanması zor ve expertizi ya da mahkemeyi ikna etmesi de zor şeyler)
1. Durum; beyaz aracın sol arkasından çarpılmış bu durumda sağ ön hamleyle savrulma başlatmasından başka bi seçenek yok; eğer araç sağ şeritteyse ortalama uzunluğu 4,5 metre olan bir aracın sağ şeritte sağa savrulması durumunda önden de hasar alması gerekiyor yani araç önden de hasarlıdır;
2. Durum; eğer beyaz araç önden hasarlı değilse bu durumda sol şeritte olması gerekirdi; ya iki araçta sol şeritteydi ve takip mesafesi kaynaklı kaza yaşandı ya da tutanaklara da geçtiği gibi siyah araç sağ şeritteydi ve beyaz araç viraj kontrolünü kaybederek sol şeritten sağa doğru taşma yaptı ve aniden siyah aracın şeridine girerek kazaya sebep oldu.
Beyaz araç bu hatasını kapatmak için sağ şeritte olduğu ya da geçtiği yalanını söyledi ki; bu tip bir kaza da bunu yapması olasılıklar içerisinde.
Burada aslında ortalama bi fizik ve matematik bilgisi ile hızlar bilinirse; çarpışma noktalarına göre savrulma açıları ve önden hasar alma ihtimalleri kesinlik kazanır.
Yani ne kadar bir faydası olur bilemiyorum ama adam akıllı bi hakim ve bilirkişiye denk gelirseniz, bi ihtimal bu açıdan kazanma ihtimaliniz olabilir.
Hani bende bu tip mahkemelere şahit olmadım ama özellikle topkapı sanayide çok eski arkadaşlarım var, motor ustası, kaporta ustası filan; onların yanlarında şahit olduğum 1-2 şeye dayanarak konuşuyorum, hatam olabilir, varsa kusura bakmayın.