Üzgünüm ama maalesef siyah araç kusurlu gibi gözüküyor, yani bu tip konularda bi çok exper raporuna şahit oldum, kendimde kazalarım oldu. Bir expertiz bu resimleri gördüğü anda ilk olarak şunu düşünür; siyah araç arkadan süratli gelip aracı dengesini bozacak şekilde arka çaprazdan çarpmış ve yoldan çıkartmış.
Belki sadece şunu savunabilirsiniz ama çok inanacaklarını sanmıyorum ve zaten kamera kaydı olmadan nasıl kanıtlarsınız onu da bilmiyorum;
Önde gibi duran beyaz araç sollamaya çıkmış ve normal seyir halinde giderken bi anda önüme kırmıştır. Kazadan kaçınmak için tersi yönde hamle yapmama rağmen çarpışma gerçekleşmiştir.
Bu arada çok geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.
Teşekkürler hocam, bir şey sormak istiyorum; yol iki şerit sağ şeritin toplam eni 4 metre max, sağ şerittr bir çarpmayla bu araç bu şekilde 180 derece yönü ters yöne nasıl dönebilir? Ki yolun sağı eğimli, çukur ve duvar var.
Hocam ne olursa olsun arkadan vuran suçlu oluyor. Siz haklı olsanız bile suçlu oluyorsunuz. Ben kaza yaşamadım ama şöyle bir şey oldu. Ben normal şeridinde giderken salağın teki solladı beni ama yakın mesafeden önüme girmişti. Şansıma da hız ve mesafe ölçer kameraların olduğu yerde olmuş olay. 1 ay sonra güvenli mesafe kanununu cignedigim için ceza mektubu gelmişti. Ben itiraz ettim kamera kayıtlarına baktılar haklıyım ama avukat tutup dava açmam lazımmış falan filan Bi sürü prosedür.....
Cezayı ödedim haklı olduğum halde bile bile ödedim.... Anladınız beni umarım. Tutanak tutanlar orda olmadığı için olayın nasıl geliştiğini görmüyorlar ve kanuna da ne yazıyorsa ona bakıyorlar..
Hocam peşini bırakmayacağız, haklısınız zaten şöyle bir durum var, ikisi de kolluk kuvveti çalışanı. Tutanağı düzenleyen de çarptığımız araç sahibi de...
Chatgpt:
İki aracın fotoğrafını ve tutanağı değerlendirdim:
- Siyah Araç (06 Plaka):
- Ön kısımda ciddi hasar mevcut. Çarpmanın şiddetli olduğu açıkça görülüyor.
- Tutanakta belirtildiği gibi siyah aracın ön kısmında oluşan bu hasar, öndeki araca arkadan çarptığını doğrular nitelikte.
- Beyaz Araç (23 Plaka):
- Aracın sol arka kısmında bariz bir ezilme ve deformasyon var. Tampon ve sol arka çamurluk ciddi hasar almış.
- Bu hasar, tutanakta yazdığı gibi arkadan gelen siyah araçla çarpışmayı destekliyor.
- Tutanak ile Uyumluluk:
- Siyah araç yakın takip yaptığı için beyaz aracın sol arka kısmına çarptığı belirtilmiş. Fotoğraflardaki hasarlar bu senaryoyla uyumlu görünüyor.
- Beyaz aracın sol arka hasarı ve siyah aracın ön tarafındaki ciddi hasar, kazanın tutanakta yazıldığı şekilde gerçekleştiğine işaret ediyor.
Sonuç olarak, fotoğraflar ve tutanak arasında bir uyumsuzluk bulunmuyor. İki aracın da zarar görme şekli tutanakta belirtilen kazanın oluş biçimini destekler nitelikte. Eğer ek bir detay varsa, incelemeye devam edebilirim.
Chatgpt'ye şunu sorar mısın? Sağ şeritte iken bir çarpma sonucu araç nasıl bir yere çarpmadan ki duvar var 180 derece dönebilir? Öndeki beyaz aracın hatalı veya hatasız manevrası olmasa böyle bir dönüş nasıl gerçekleşir? Yolun eni max 4 metre, bu aracın sağ tarafı en sağa 2 metre uzaklıkta, bu dönüş mümkün mü?