Öncelikle kesinlikle çiçek falan almamalısın hocam tanıdık aracılığı ile görüşüyorsun ve sohbetiniz hiç yok. Direkt çiçek gibi bir şey ile gidersen karşı tarafın aklında her görüştüğüne çiçek mi götürüyor, tanımadığı insana çiçek mi getiriyor, tanışmadan ilerisini mi bekliyor gibi sorular canlanır. Bu yüzden kesinlikle bundan uzak dur. Ayrıca ileride ilişkiye dönüşürse senden sürekl çiçek, romantiklik beklicek yapmazsan da "Eskiden daha romantiktin sürekli çiçek alıyordun" diyecektir emin ol.

Oturacağınız yerde selam, hoşgeldin diye cümleye başla. Sohbetin tatlı ilerlemesine olanak sağla. Aynı arkadaş çevresinde olduğunuz için sohbeti oradan kurarak başlayabilirsin. İşte bizde böyle böyle şeyler yapardık de sizde yapıyormusunuz falan diye devam ettir sohbeti. Sohbetin bittiği yerde ee sen neler yapıyorsun nasıl gidiyor şeklinde devam edersin. Sanki onu merak ediyormuş, tanımak istiyormuş gibi yaparsın. Kendini çok istekliymiş, kırk yıldır bu anı bekliyormuş, beğensen bile çok beğendim yanıyorum, bitiyorum şekline sokmana gerek yok. Olabildiğince nazik, sohbetli, anlayışlı görünmeye çalış. Eğer karşındaki ile enerjiniz uyuşuyor ise sonrasında beraber yürüyelim mi, seni bırakmamı ister misin diye devam edersin.