yasinkrbyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devirden sonra yapılandırma için görüşme yapıcam zaten borcumu ödeyeceğimi bildiriyorum yani, amacım mal kaçırmak değil aslında, sadece araca haciz geldiği zaman çevirmede vs sorun olur diye yapmak istiyorum.
Veya devir yapmadan konuşsam yapılandırma yapılsa taksit vs gibi, bu süreç bitene kadar dava sürer mi yoksa düşer mi acaba?
Siz ne önerirsiniz bu durumda?
Mevcut borçlarınız için öncelikle alacaklı banka ile görüşerek yapılandırma talep etmeniz, haciz riskini önlemek adına en sağlıklı yol olacaktır; yapılandırma kabul edildiğinde haciz işlemleri genellikle durdurulur ve icra takibi ödeme planına sadık kalındığı sürece ilerlemez. Araç üzerinde haciz olmadığı için şu anda devredebilirsiniz, ancak bu işlem alacaklı tarafından "tasarrufun iptali" davasına konu olabilir. Borç ödeme niyetinizi şeffaf bir şekilde bankaya iletip yapılandırma sürecini başlatmanız, olası hukuki riskleri azaltır. Devir işlemi, yapılandırma görüşmelerinden sonuç alınamazsa ve haciz ihtimali kesinleşirse son çare olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum.