Bundan sonra idolümsünüz hocam
Teşekkürler ama bir idol olma seviyesine çok uzağım.
İyi forumlar dilerim.
Daha kaliteli bir yaşamın kapılarını aralamışsınız.
İnsan özdisiplini sağlayınca çok daha iyi hissediyor.
Teşekkürler. Zaten kaliteyi, alınan her bir karardan sonra az veya çok olarak deneyimleyebildiğiniz için bu da bir hayli pekiştirici oluyor.
Tekrar merhabalar hosgeldiniz. Sosyal medya kullanmamanın keyfi bir başka oluyor. Twittera ara vermek harici hemen hemen aynı gelişmeleri kaybetmişiz. Kitap okuma kısmı için ayrı tebrikler hocam .
Teşekkürler. Uyanır uyanmaz, yataktan bile çıkmadan telefonu elime alıp, bir ton yeni haber, bildirim, hikâye, mesaj ve daha nicesine maruz kalarak, güne berbat bir halde başladığım sabahlara acıyorum.
Her ne kadar yazması kolay olsa da, geçtiğiniz bu sürecin ne kadar stresli olduğunu ve başardığınız bu yolun gerçekten takdir edilesi bir başarı olduğunu dile getirmek isterim. Başarılarınız devamını dilerim hocam, hoşgeldiniz
Teşekkürler, hoş buldum. Evet, öyle ama ben de başkalarından görerek bu kararları aldım. Ulaşılması imkânsız hedefler değiller. Önemli olan bu hedefleri nedenselleştirip, içselleştirebilmek ve ardından da mükemmelliyetçilik tuzağına düşmeden tekrar ve tekrar denemek... Sigarayı 3. bırakışım mesela. İlk ikisinde edindiğim tecrübeler sayesinde şu an artık hiç sigara içmeyen birisi olduğumu hissedebiliyorum. İlk iki sefer de bırakmış rolu yapıyordum ama o zaman ara verdiğimi her saat hissediyordum.
Yeni değil geri geldim diyorsun yani

Hoş geldiniz, sizi bundan sonra aramızda daha etkin olarak görmek isterim
Hoş buldum. Ben de öyle olmasını umuyorum.
Hoş buldum.
Tekrar hoşgeldiniz o halde 🙂
Hoş buldum.
bence bu başardıklarınızı uygulama aşamasında neler yaşadınız nasıl uyguladınız bir bahsederseniz daha yararlı olur ben dahil birçok üye merak ediyordur eminim
Aslında çok basit ama günümüzde uygulaması varsayılan olarak zor. İnsan beyni hem çok gelişmiş, hem de çok ilkel; Bilgisayar gibi veri depolayabilmek için evrimleşmediği gibi, hayvan beyni gibi yalnızca temel ihtiyaçlarımızı giderebilecek ilkellikte de değil. İnsan beynine 100 farklı bilgi sunarsanız hepsini az çok anlar, kısa süreli hafızada birkaç dakika veya daha işlevsel ise birkaç saat de hatırlayabilir ama bunlardan bir bilgi üretemez. Bir bilgi üretebilmesi için daha az ama daha nitelikli veri sunmanız ve bunu sindirmesini sağlamanız gerekir. İşte burada, kendinizle ne kadar konuştuğunuz çok önemli. Bu da düşünerek oluyor. Bir hedef belirlemeyi düşünüyorsanız, öncelikle bunun neden bir hedef olarak belirlenmesi gerektiğini gerçekten anlamanız, ardından da olası zorlukları hakkında düşünmeniz, bu zorluklara karşı kendinizi hazırlayıp olası stratejiler geliştirmeniz, yani bir simülasyon kurgulamanız gerekiyor. Temiz bir zihinle, örneğin sigarayı bırakma sürecinizi baştan sonra kadar düşünürseniz, onu içselleştirebilirsiniz. Özetle bu şekilde.
Gönülden tebrik ederim hocam, güzel gelişmeler. Başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkür ederim.