Uzun zamandır yalnızca moderatörlük görevlerimi yerine getirip, forumda aktif olarak zaman geçiremiyordum. Yalnızca R10'da da değil, genel olarak internette, belki de çocukluğumdan beri ilk kez üretici olmak yerine tüketici olduğum bir konuma geldim. Sizlerle sonuçları kısaca paylaşmak istedim.
- Sigarayı bıraktım. Sigara dahil neredeyse tüm zararlı alışkanlıklarımdan kurtuldum.
- Yaklaşık 20 kilo verdim. Bazı istisnalar haricinde günde 1 öğün beslendiğim, şeker ve ekmek vb. zararlı gıdalar tüketmediğim bir diyet benimsedim.
- Çok fazla kitap, makale ve alanımla ilgili blog yazıları okudum.
- Sosyal medya kullanmayı büyük ölçüde bırakmıştım, sonunda asla bırakamam dediğim YouTube'u da bıraktım sayılır. Günde belki 15 dakikamı harcıyorum, o kadar.
- Telefon kullanma süremi günlük yaklaşık 1 saate indirdim, en çok kullandığım gün 2 saat... Bunun yarısı mecburi, yarısı da bilgi-eğlence. Örneğin Ekşi Sözlük'te takip ettiğim başlıklar var, onlara girilen entry'leri okuyorum. Telefonumda şu anda YouTube Music ve WhatsApp dışında, harici bir uygulama yok.
- Müzik kültürü edindim. ChatGPT'nin çok faydası oldu.
- Ticari projelerimin altyapılarını oluşturdum.
Yeniden aranızdayım. Günden güne çok daha aktif olacağım.