Sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:
- Microsoft Visual C++ Build Tools Yükleyin: Eğer yüklü değilse, buradan Microsoft Visual C++ Build Toolsu indirip yükleyin. Bu, eksik olan derleyici araçları sağlayacaktır.
- M2Crypto'yu Elle Kurun: M2Crypto modülünü yüklerken hata alıyorsanız, bu modülü doğrudan pip kullanarak indirmek yerine, whl dosyasını indirip kurmayı deneyin. M2Crypto için bir .whl dosyası bulmak üzere https://www.lfd.uci.edu/~gohlke/pythonlibs/adresinden indirme yapabilirsiniz.
- İndirdikten sonra terminalde, indirdiğiniz dosyanın olduğu dizine gidip:
pip install M2Crypto-xxx.whl
komutunu çalıştırarak kurulum yapabilirsiniz.
- Python Sürümünüzü Kontrol Edin: Python 3.11 gibi daha yeni sürümlerde bazı eski paketlerde uyumsuzluklar olabiliyor. Eğer mümkünse Pythonun 3.10 veya 3.9 gibi daha eski bir sürümünü kurarak bu sürümde adb paketini yüklemeyi deneyebilirsiniz.
- Alternatif Olarak adb için pure-python-adb Kullanabilirsiniz: Eğer M2Crypto kurulumu ile ilgili sorun yaşamaya devam ederseniz, adb yerine pure-python-adb paketini kullanabilirsiniz. pip install pure-python-adb komutuyla kurulumu yapabilirsiniz.
Yukarıdaki adımların ardından adb modülünü tekrar yüklemeyi deneyin.
hocam formattan önce 3.11.4 vardı ve bu kütüphaneyi kurup kullanabiliyordum ancak format attıktan sonra kullanamıyorum + olarak 2 gündür chatgpt ye soruyorum hiçbir şekilde yardımcı olamadı alternatif kütüphane değil direk adb lazım bana