Güzel ve esprili anlatış için teşekkür ederim. Bunda hemfikiriz. İzleyiciyi ekranda ne kadar tutarsan okadar öndesin. Benim aşamadığım durum akışta gösterilmeme sorunu. 0 akışta gösterilmeyi asamamak. Dediğin gibi on kişiye önerip, tepki alamazsam zaten kendimi guncellerim. Ancak durum farkli
aslında hikaye şöyle ilerliyor .
Akışta gösterilmedim kısmı bize gösteriliyor. oysa birilerinin önüne videolar geliyor. gelmemesi imaknsız.
Videolar birilerinin önüne sergilendikten sonra , o birilerini ekranda tutmayı başardığın yada başardığımız an analizlere " sizi birileri akıştan izledi" şeklinde yansımaya başlıyor.
Bizim gördüğümüz ve birde görmediğimiz taraf var .
Gördüğüm izlenim aldıktan sonraki analizlerdir.
Görmediğimiz ise ,
örnek , bir marketin raflarına ürünün koyulur gelen görür ama almaz , o markete günlük 100 kişi gelmiştir , çalışanlar ürününüzü pazarlayabilmek adına gelen müşterileri sizin ürünün olduğu rafa yönlendiriyorlar,
Fakat ürünlerinize göz gezdiriyor ve 2 sn de ürünlerinizin olduğu reyondan ayrılıyorlar.
market sahibi size kaç kişinin ürünlerinize baktığını göz attığını söylemek zorunda değil.
gelen müşteri sizin ürününüzün olduğu reyonda ürünleriniz sayesinde beklediyse o reyonda sizin ürünleriniz vesilesiyle başka ürünlere de el gezdirdiyse işte ürünleriniz başarılıdır ve size de bu durumun analizleri iletilecektir.
iki kritik nokta ;
Video gösterilir bize gösterimi iletilmeyen kısım ,
Birde video gösterilir ve izlenir bize iletilir. ( nereden nasıl ne şekilde telefon mu bilgisayar mı tablet mi ) gibi analizleri bize sunar.
Bize sunabilmesi için izlenmen gerekiyor. ekranda insanları tutman gerekiyor.
Kısacası ; ben koydum rafa sen izlenmedin .
Youtube a atılan ( kriterlere uygun ) her video youtube için bir kazanç kapısıdır. göstermemesi için hiç bir nedeni yoktur.
algoritma da sorun yok sorun insanları ekran da tutabilmekte.
İşin birde şu kısmı var .
youtube kanal reklamı ; ücretli reklam verirsin , tanıdım olur kitle edinme olur .
İşte o zaman sana ;
Kaç kişi geldi . vitrinin önünden kaç kişi geçti , baktı geçti bakmadı geçti , bunları size detaylı iletir. ücret ödediğiniz de +5 avantaj demektir.
sen paranı öde ben sana kaç kişi yan mı baktı düzmü baktı onu bile anlatırım diyor.