dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Algoritma ;

İnanın yazmaya başlarsam çok kişi kızacak bu çok önemli değil ama yazmam için benim önce dinlenmeye ihtiyacım var .

1 hafta sonra detaylı yazı yazacağım. şimdi kısa bir örnek vereyim.

short video yüklediğiniz de , youtube diyor ki , gel bakalım XXX video , önce seni bir çek edelim farkın nedir senin , herkes futbol abidik bubidik videoları editliyor yüklüyor.
Sende değişik olan nedir gardaşım bana de hele ? seni neden ayşenin , nataly nin , obamanın , trumpın ekranına çıkartayım ? bana önce bunu söyle ..

Heeee sen dedin ki , sevgili youtube , bak bu videonun sağ üstün de benim kafam duruyor ve videoda gelişen olaylara şaşırıyorum, şok oluyorum ve insanlar bunu beğeniyorRRRR SANIRISAMMM...

Tamam o zaman seni 3-5 saat için de 10 kişiye önereceğim.

Videonun zamanı geldi .
-youtube ; bakalım çantam da ne var sırada kim var ..... AAAA " Alperyt "ye söz vermiştim 3 saat sonra seni bir kaç kişiye önereceğim diye.
Hadiiii bakalımmm önerdim....

Youtube seni 10 kişiye önerdi , fakat hemen youtube un patronu algoritma devreye giriyor .. ve kendi sistemin içinde sohbet başlıyor.

Youtube ;
-az önce Alperyt in videosunu 10 kişiye önerdim , algoritma şu videoyu takip edermisin ,

algoritma :
TABİİİİİİİİİ bakıyorum hemen istatistikleri ileteceğim sana kardeşimmmm.

1 saat sonra algoritma youtube a analiz transferini yapar...

Bakın buraya çok dikkat ..

Alperyt arkadaşımızın video kalitesi ve farklı bir içerik olması sebebi ile biz bu arkadaşın video sunu 10nin akış ekranına yolladık. fakat 10 kişiden 8 i ilk 5 sn izledikten sonra video yu atlattı . yani kaydırıp farklı bir videoya geçiş yaptılar..

Youtube cevap veriyor.

Bu arkadaş iyi güzel çalışmalar yapıyor da yani ne bileyim 10 kişiden 6 kişiyi bile ekran da 30 sn tutamadıktan sonra hiç gerek yok önerme..
Kısaca izlenmeme nedeniniz ve algoritma dedikleri ve abarttıkları bu arkadaşlar.

Video nu 10 kişi yada ilk 20-50 olur bilemem , kişilerin ekranına düşer , ilk tepkiye göre videonuz ya çöp olur ya hit alır.

Çok basit ..

59 sn lik videon da ilk izleyiciler 20-30 sn videon da durursa daha çok kişiye yollanırsın.

fakat 3-5 sn izlendikten sonra kapatılırsan ve bu art arda devam ederse istediğin kadar kaliteli ol , çöpsün.

Çok uzattım ..

anlamadığınız yer olursa yazın bir hikaye daha yazarım.
Güzel ve esprili anlatış için teşekkür ederim. Bunda hemfikiriz. İzleyiciyi ekranda ne kadar tutarsan okadar öndesin. Benim aşamadığım durum akışta gösterilmeme sorunu. 0 akışta gösterilmeyi asamamak. Dediğin gibi on kişiye önerip, tepki alamazsam zaten kendimi guncellerim. Ancak durum farkli