@Mr_information; merhaba hocam konuyu aktif etmek istemedim kusura bakmayın ama eşiniz gidip öğrendi mi bugün bana da kağıt geldi ne için geldiğini bilmiyorum. Yaşadığınız durumu anlatabilir misiniz?
Hocam o dönem eşim yeni doğum yaptığı için gidemedik, arayıp durumu belirtip detaylı bilgi rica ettik, önceki dönem veya şuan çalıştığınız iş yeri sgk denetimiyle alakalı sizin ifadenizi almak istedik dediler. Sizlik bir durum değil, çalıştığınız şirketlerden birisi sgk ile ilgili usulsuz bir durum saptanmış olabilir bunun ile ilgili bilgi almak için çağırıldınız, gelmezsenzi de bir cezası yok yalnız usulsuz bir durum olursa sgk günleriniz silinebilir demişti. Bizim gitmemiz mümkün olmadığı için gitmedik ekstra bir şey olmadı.
Önceki iş yerinde pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alıyordu çalışanlar, ama normal saatlerinde çalıştırılıyorlardı. Yani şirket tam çalışma yaptırıp maaşı devlete ödetiyordu çalışan pandemi nedeniyle bu kadar saat az çalıştı diye ben de bunun ile ilgili bir şikayet oluşturmuştum. Belki onla alakalı olabilir diye düşündük ama gidemediğimiz için bilgi sahibi de olamadık.
Arayıp bilgi alın, detaylı bilgi vermiyorlar hangi şirket olduğuna dair ama bir açıklama yaparlar büyük ihtimalle.