ben direkt işin içinde çalışan biri olarak anlatayım hocam
sana tutarı sorduktan sonra makinaya girer, girdiği tutardan sonra bir kart veya çip okutur
bu çip limitsiz kredi kartıdır
bu bahsettiğim kredi kartı çalışana zimmetlidir, bu kart ile gün sonuna kadar verdiği her türlü yakıtı o karttan onaylatarak geçer, başka yolu yok makina çalışmaz
gün sonu hesap kısmı başlar, karttan totalde 100.000.01 kuruş geçtiğini varsayalım, gün sonu 1 kuruşu eğer müşteriden alamadıysa onun yetkilisi/şefi hemen kontrol eder ve açık görünür
sıfır şaka 1 kuruş bile açık olsa anında sistemde görünür, çok düzgün ve keskin bir sistem işleyişi var pompacıların
hemen hemen hepsi günlük 700-850 tl arası çalışır en fazla o da
slipler ve nakit paralar pompacıda birikir, yere 1 tl bile düşürse pompacının direkt maaşından kesilir sistem gerçekten açıkları yakalama üstüne kurulu
bazı istasyonlarda çalışanda günlük 150 bin tlye kadar para birikir
bu kart ile size 710 tl lik yakıt vermiş, akşamüstü o açık %100 görünücek hani %99.99 değil direkt %100
şimdi adam 700 800 tl için çalışıcak siz de enayinin parasını dızladım diye seviniceksiniz
karşınızdakinin üslubu kötü bile olsa, hak haktır üzgünüm
bazı istasyonlar aşırı kalabalık olduğu için gün sonu çalışan kişilerde normal bir akıl düşünce yapısı kalmıyor ben hepsini çok iyi anlıyorum
yerinizde olsam açığın üstüne bi 50 daha verir kardeşim geciktirdim bi çay içersin der geçerdim
çünkü işin içinde biriyim, çok üzülerek söylüyorum ki pompacılık sanıldığı gibi bir iş değil
elalemin parasını topluyorlar, gün sonu 700 tl alıp evlerine gidiyorlar, topladıkları para eksik çıkarsa, kendi parasından verip devam ediyorlar maalesef
he dip not
bizim istasyonda çocuklar bazen hata yapıyor, ama müşteriden müşteriye değişir, ben sizin üslubunuzun bu yazdıklarınız gibi olduğunu bilerek bizden yakıt aldığınıza şahit olsaydım
ruhsatınızı bizzat serçe parmağımla alırdım
orada ki arkadaşlar kibar davranmışlar