RuzgarTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz sorunlarda genelde dediğim işlemleri yapıyorum. Bios pilini çıkarıyorum ve clr_cmos pinlerini kapatıyorum. ramleri de söküyorum. varsa elimde buzzer bağlıyorum(olmaması sorun değil). bu şekilde bilgisayarı biraz çalıştırıyorum. Bilgisayar ram olmadığını anlasın diye bekliyorum. Bilgisayarı kapatıp sonrasında ramleri silgi ile silip tekrar takıyorum. Parçalarda arıza yoksa ve bios işlemciyi destekliyorsa bilgisayar açılır. Eğer açılmıyorsa uğraşmasın götürsün bir bilgisayarcıya
WaLKe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cihazda kısa devre var. İşlemci (düşük olasılık) bozulmuş olabilir. Anakart ta devre elemanlarında ( işlemci beslemesi gibi ) arıza görmüş olabilir. Kasayı bilen birisi bunları test edecek. Bu şekilde arıza anlaşılmış olacaktır. İşlemci söküldüğü sırada statik elektrik anakartı bozmuş da olabilir. Kasa sizde olmadığı için ben olabilecekleri yazdım.
Peki o bozmuş olabilir mi bu kısa devre işlemciye zarar vermiş olabilir mi başta yaşandıgı icin ? cünkü yarın bilgisayarcıya götürecegiz calışırsa başka bilgisayarda iade almayacagım ,calışmazsa mecburen bu sefer calışan işlemcim bozulmuş halde bana geri gelmiş parayıda vermiş olacagım. pinlerde yamukluk yoktu verirken özellikle kontrol ettik ikimizde pinler yamultmuşsada iade almam büyük ihtimalle.