c4nk4nk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar işin aslı şöyle ben bu işlemciyi birine sattım ve o kişi bana kendisi ilk taktıgında sadece görüntü gelmedigini söyledi sonra bios güncelleme yap falan derken bana bu videoyu attı yarın bilgisayarcıda deneyecegiz pinlerde hiç bi yamukluk yok ben satmadan bi hafta once kendim kullanıyordum bi sorunda yok yarın bilgisayarcıda herhangi bir pcde test edecegiz calışıp calışmadıgını daha fazla kurcalamamasını söyledim kendisine dikkat etmemiz gereken bi yer var mı ? veya olay tamamiyle kısa devreyle mi alakalı.
Bu tarz sorunlarda genelde dediğim işlemleri yapıyorum. Bios pilini çıkarıyorum ve clr_cmos pinlerini kapatıyorum. ramleri de söküyorum. varsa elimde buzzer bağlıyorum(olmaması sorun değil). bu şekilde bilgisayarı biraz çalıştırıyorum. Bilgisayar ram olmadığını anlasın diye bekliyorum. Bilgisayarı kapatıp sonrasında ramleri silgi ile silip tekrar takıyorum. Parçalarda arıza yoksa ve bios işlemciyi destekliyorsa bilgisayar açılır. Eğer açılmıyorsa uğraşmasın götürsün bir bilgisayarcıya