WaLKe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle tane tane gidelim. Başka pc de derken işlemci yi mi başka yerde deniyorsunuz? Kasada bir kısa devre görünüyor. İlk olarak işlemci yanındaki 4 veya 8 pinli kabloyu çıkaralım. Bu şekilde işlemci çalışıyor mu?
Ana kart kasaya temas ediyor olabilir. Anakartı komple söküp temiz yerde çalıştırmayı deneyin. Bu şekilde cevaplarsanız size yardımcı olacağım.
RuzgarTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makine de kısa devre var. Ayrıca ramleri tanımıyor. Önce işlemci sonra ram ışığı yanıyor. RAMi sök kasaya güç ver. 5 10sn çalıştır sonra rami tak bir dene. eğer olmazsa clr_cmos pinlerini bir tornavida değdir. 5 10sn bekle sonra işlemi tekrarla.
Arkadaşlar işin aslı şöyle ben bu işlemciyi birine sattım ve o kişi bana kendisi ilk taktıgında sadece görüntü gelmedigini söyledi sonra bios güncelleme yap falan derken bana bu videoyu attı yarın bilgisayarcıda deneyecegiz pinlerde hiç bi yamukluk yok ben satmadan bi hafta once kendim kullanıyordum bi sorunda yok yarın bilgisayarcıda herhangi bir pcde test edecegiz calışıp calışmadıgını daha fazla kurcalamamasını söyledim kendisine dikkat etmemiz gereken bi yer var mı ? veya olay tamamiyle kısa devreyle mi alakalı.