Merhaba, direkt olarak olaya gireceğim beni dinleyip, anlayıp, yol gösterecek birileri çıkarsa çok sevinirim.
Şimdi benden nadir olarak birkaç sanal ürün satın alan bir arkadaş vardı bu her satın alımında parayı farklı kişilerden gönderiyordu ve 2 işlemimimiz oldu 2 işlemde farklı isim. İlk işlemde herhangi bir problem olmadı.
Ardından dün 16.34'te attığı 1.000tl tutarındaki paranın 30dk ardından hesapta hem kendi param hemde arkadaşın attığı paranın olmadığını gördüm, paparayı aradığımda karşı banka tarafından iptal edildiğini bu sebepten dolayı paranında gözükmediğini söylediler ilk 2 aramamda.
Ardından bir kaç defa aradığımda da gönderilen banka tarafından şüpheli işleme alındığını ve hesabımın 'güvensiz' hesap olarak değerlendirildiği söylendi birkaç destek talebi oluşturdum papara üzerinde ardından sabaha bu destek sonuçlandı kendi param geri yattı yüksek ihtimallede arkadaşın parası geri iade edildi ardından tekrardan bir mail geldi ve hesabın kalıcı olarak askıya alındığını, kapatıldığından bahsediliyordu ve bankanız tarafından 'bu hesap güvenilirdir' tarzından bir yazı iletilmesi isteniyor.
Bu süreçte ne yapabilirim ne gibi bir yol izleyebilirim, gönderen arkadaşın ya iptalde bulunduğunu veyahut şikayet tarzından bir şey yaptığını düşünüyorum.
Bana yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.