doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere (çoğul da önceye +2 hafta eklenir) ücretli izni mevcuttur, kısmi süreli çalışma ve ücretsiz izin gibi hakları da mevcuttur. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün
Peki doğum parası ne oluyor hocam ve eşimin 20 günlük izni var eşim doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyor acaba çıkışını aldığımızda senelik izin parasını da alabilir miyiz
Almadı izinler işveren ve ödenir
Allah analı babalı büyütsün hocam.
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün hocam, şimdiden hayırlı olsun.
6 yok önce almıştım, tek seferlik 300 tl gibi birşeydi. Doğum yardımı olarak geçiyor yanlış hatırlamıyorsam. Çocuğu nüfusa kayıt ettikten son sosyal hizmetler ilk müdürlüğüne gidip başvuru formunu doldurmuştum. Annenin tc kimliği ile 1 yada 2 ay sonra ptt den almıştık.
Dediğiniz 4 aylık maaş farklı bir uygulama olabilir.
https://www.aile.gov.tr/sss/sosyal-y...%20%C3%B6denir.
şöyle toplam 4 ay izni var 32. haftadan çıkabilir veya çalışmaya devam edebilir raporu ile 37. hafta otomatik olarak izne çıkartılır. Burada rapor paraları başlıyor bunu edevlet üzerinden takip edebilirsiniz. Sizi bu sürede zaten işten çıkartamazlar çünkü raporlu olarak geçecek. 4 ay içinde parça parça yatıyor biz ilkini ptt den aldık sonra bir numara verdiler orada ibanı tanımladık sonrakiler otomatik zamanı geldikçe bankaya yattı maaş gibi.
maaşına oranla bir para alıyor ama maaşından düşük
İşyeri çıkış vermeyip maaşını ödemeye devam etmiştir. İşten çıkarması yasak çünkü...
Tüm hepinize teşekkür ederim hocalarım sayenizde sorularımın cevabını aldım herkese iyi akşamlar diliyorum