Sözlük sitemin son durumu aşağıdaki gibidir. Çok fazla överek büyük nazar değdirdik. İlgililerin hiç de umurunda değil. Biz bu işin bokunu yiyemedik diye itiraf da edemiyorlar.
Geçenlerde bir arkadaştan temizlik için hizmet aldım. Yapabildiği kadar temizlik yaptı. Ancak yayıncı bazı kodları gizlediği için tam temizlik yapamadı. En sonunda siteyi tamamen çökertmişler. Hiçbir şekilde müdahale edilemiyor. Bir balon daha patlamış oldu.
Daha önce buraya yorum yapmıştım, ilgili arkadaş BURAYA YORUM YAPMA, WHATSAPP FALAN İLETİŞİM KUR dedi. Ancak aylardır hiçbir iletişim kanalına cevap vermiyor.
Onu söyledikten sonra satışa devam etti tabii.
Umarım yorumum silinmez. Ancak ortada bir gerçek var. Script patlamıştır ve aylardır ilgilenen yok.
Arkadaş yanıt vermeye tenezzül etmediği için başka birisinden 600 tlye virüs tarama hizmeti almıştım. Site en son hacklendikten sonra o da çöp oldu.
Bende kullanıyorum hacklenme falan yok şuan için. Temayı sıfırdan başka bir hostinge kurdunuz mu? Sorun temada mı sizce?
WP sitelerde hacklenme her zaman yaşanan bir durum. Ancak diğer wp siteler sapasağlam dururken sadece bunun hacklenmesi, ve bunun tekrar tekrar yaşanması bende böyle bir izlenim uyandırdı.
İkinci ihtimal de şu, bana garezi olan birileri özellikle ilgileniyor. Zaten bir defasında da bana hakaret içerikli bir post girip bırakmış.
Tema kurulumu hakkında bilgim yok. Sağlam olsun diye kurulum ve güncelleme işlemlerini karşı tarafa yaptırmıştım.
malesef, benim de severek kullandığım bu script bu tür sorunlar (özellikle wordpress core güncellemeleri vs) ile bazı temal script fonksiyonlarını kullandıkça (örneğin reklam alanları) bozulmalar ve hatalar yaşadık. Ben yazılımcı olmadığım, geliştirme meseleleriyle uğraşmak istemediğimden bu durumları öngörerek severek ayrılmak durumunda kaldım. Şuan başka bir CMS kullanıyorum yine topluluk tabanlı. Ücreti dışında hiçbir sorunum yok

Taşınma işleri de baya yordu.
Merhabalar, ürünün ilk satıcısı ve geliştiricisi olarak hacklenme iddiasını incelemek adına looktr ile bağlantı kurdum.
Sitede herhangi bir hacklenme, SQL injection, shell basımı gibi durum tespiti yapamadım.
Yaptığım kısa zamanlı inceleme sonucu, PHP hata kaydındaki hatanın; security-checkers klasöründeki; şifreli dosyalar
silindiği için yine PHP taraflı include ve require fonksiyonlarının hata basarak; temayı yüklemediğini gözlemledim.
Dosyaların silinme sebebinin ise Mod Security olduğu kanısına vardım. looktr'nin panelinde Mod Security açık ve
@HYPE; ile daha öncenden de son Mod Security güncellemeleri sonrası; içerisinde
EVAL fonksiyonu bulunan dosyaları direkt olarak sildiğini konuşmuştuk.
Kısacası, burada benim ilk kanım; Mod Security güvenlik modülünün agresif davranışı sonucu doğan bir durumdur.
Herkese iyi günler dilerim.