Merhaba R10 Üyeleri,
Üzerinde çalıştığım bir projeyi sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Projemiz, Türkiyedeki önemli olayları takip eden, kullanıcılara anlık bildirimlerle güncel ve doğru bilgileri ücretsiz olarak ileten bir hatırlatma platformu. Şu anda fikirsel aşamadayım. Eğer istediğim gibi ilerlese önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu projeyi yayına almayı planlıyorum.
Projenin Özellikleri:
1. Olumsuz Haber Akışı
Olumsuz olaylar hakkında kullanıcıya detaylı bilgi sunmayı amaçlıyoruz:
Olayı Başlatan: Olayın kim veya hangi kurum tarafından başlatıldığı bilgisi.
Yetkili Kurumlar: İlgilenen devlet kurumları, inceleme yapan ve soruşturmayı yürüten makamlar.
Yargı Bilgisi: Hangi savcılık, savcı, mahkeme ve hakimlerin ilgilendiği.
Resmi Açıklamalar: Olayla ilgili yapılan tüm resmi duyurular ve açıklamalar.
İddialar: Konuyla ilgili ortaya atılan iddialar.
Doğrulanmış Haberler: Teyit edilmiş haberler, teyit eden kişi veya kurum bilgileri.
Yorum ve Tartışmalar: Kamuoyunda veya sosyal medyada yapılan yorumlar, tartışmalar.
Hatırlatma Sistemi: SMS (ücretli olarak 5-10 TL aylık), e-posta ve push bildirimleri ile anlık bildirimler.
Takip Eden Haberciler ve Ünlüler: Olayı takip eden gazeteciler ve kamuoyunda bilinen kişiler.
Cevap Hakkı: Olayda adı geçen kişilerin veya kurumların cevap hakları.
İlgili Sosyal Medya ve Video İçerikleri: Konuyla ilgili Twitter paylaşımları, YouTube videoları vb.
2. İhbar Hattı
Kullanıcılar şikayet bildirimlerini daha detaylı inceleyebilecek:
Cimer Şikayet Durumu: Cimere yapılan şikayetlerin olup olmadığı.
Savcılık Başvurusu: Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş mu?
Şikayet Edilenler: Şikayetçi olunan kişi veya kurum.
Şikayet Sebebi ve Detaylar: Şikayetin nedeni ve detaylı açıklaması.
Belgeler: Olayla ilgili tüm mevcut belgeler ve kanıtlar.
3. Olumlu Haber Akışı
Olumlu olaylar hakkında bilgi sunmayı amaçlıyoruz:
Haber Kaynağı ve Teyit Durumu: Haberin kaynağı ve doğrulama durumu.
Kategori ve Sektör: Haberin eğitime, sağlığa, spora vb. hangi alana ve sektöre ait olduğu.
Başlık ve İçerik: Haberin başlığı ve kısa içeriği.
Tebrik Eden Ünlüler ve Siyasetçiler: Haberi tebrik eden önemli kişiler.
Ödüller: Haberde ödül verildiyse, ödül veren kurum bilgileri.
Akademik Bilgiler: Akademik alanda ise, ilgili akademisyenin detayları.
4. Şeffaflık Modeli
Platformumuzda şeffaflık en önemli prensiplerden biri:
Açık Kaynak: Proje tamamen açık kaynak olacak ve herkes tarafından denetlenebilir.
Mali Şeffaflık: İlerde bunu dernekleştirmeyi düşünüyorum. Derneğin gelir-gider bilgileri, faturalar ve banka hareketleri halka açık olacak. Dernekleştirmez kendi şirketim altından finanse edersem de bu projeden gelen ve harcanan gelirleri şeffaf açıklayacağım.
Yapay Zeka Şeffaflığı: Platformda kullanılan yapay zekaya gönderilen mesajlar, alınan cevaplar ve bu bilgilerin kullanımı şeffaf bir şekilde takip edilebilecek.
5. Hatırlatma Platformu Ödülleri
Topluma katkı sağlayan kişileri ödüllendirmeyi planlıyorum:
Akademik Başarı Ödülleri: Uluslararası saygın bir dergide yayınlanan akademisyenlere ödül.
Habercilik ve Fenomen Ödülleri: Olumlu/Olumsuz olayları takip eden gazeteciler ve ünlüler, halk oylamasıyla ödüllendirilecek.
Devlet Kurumları ve Yargı Ödülleri: Halk oylaması ile devlet kurumları, savcılar ve hakimler ödüllendirilecek.
Doğrulama Ödülleri: Olumlu/Olumsuz olayların doğruluğunu teyit edenlere ödül verilecek.
Platformun geliştirilmesine yönelik her türlü öneri ve geri bildirime açığım. Bu özelliklerle ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.
Sevgiler