Aynı durumları yaşadım diyebilirim.

1. genelde bankalar oluyor . KMH , Kredi kartının asgari ödemesi vs gibi işlemler ciddi derecede para kaybına yol açıyor. öncelik olarak bunları kontrol edip aylık ne kadar kaybettiğinin hesabını çıkartmalısın. ( Aynı hataya düştüğüm için yıllarca 1k - 2k para kaybede kaybede o kadar çok içeriye girmiştim ki sana anlatamam )
2. Olarak yaptığın ödemelerin parça parça ve farklı farklı yere olmasını koyabilirim. düşük tutarlarla ödeme yaptığın için belki farkına varmıyorsun ama ay içinde kontrol ettiğinde bu tutarlar ciddi miktarlara ulaşıyor. ( Mesela Geçen Kira , Faturalar , Kredi ödemeleri , netflix , youtube falan tamamını bi gelir gider tablosu oluşturup kontrol ettim meğer aylık sabit olarak 30k ödeme yapıyormuşum )
3. olarak harcama alışkanlığı . bunu ben henüz aşamadım ne zaman markete gitsem işime yarayan yaramayan birsürü şey alıyorum farkındayım ama henüz bi çabam olmadı bunu düzenlemek adına .

Mevcut durumunu bilmiyorum fakat 1 ve 2. Durumunu kontrol edersen kendini bir nebze düzeltirsin diye tahmin ediyorum. 3 ay öncesinde seninle aynı durumdaydım ve borçlarım hiç bitmiyordu şuanda borcum kalmadı diyebilirim.

konuyu takipteyim başkalarının fikir ve görüşlerini merak ediyorum keza bende senden çok farklı sayılmam