hocam sanırım en gerçekçi cevabı bu, nesil olarak desteklenmiyor, 5. nesil olduğu için kaybediyorum, ben anakartı değiştirip TUF gaming AM4 socket birşey baksam iyi olacak, önerin varsa da almak isterim, bu mevcut anakart bus hızı da yetmiyor sanırım, max 1600 mhz görünüyor, halbuki yeni aldığım ramler bile 3000 mhz istiyor, performans kaybı olacak değiştirmezsem yani, bu diğer bir neden..
Hocam hemen acele etmeyin. Vaktiniz varsa dediğim testleri yapın, yapamıyorsanız da ASUS müşteri hizmetlerini arayın sorun.
1-) ANAKART MODELİ için benim önerim 4 ram slotlu olsun derim. İleride ram takviyesini rahatlıkla yapabilirsiniz.
2-) Aldığınız ram linki varsa onu iletir misiniz? Yoksa da kaç mhz aldığınızı biliyor musunuz?
3-) BIOS üzerinden XMP profili olması gerek. Oradan ramleri maksimum frekansta kullanabilirsiniz. Bazen istediğiniz frekans için işlemcinin de desteklemesi gerek.
4-) Beğendiğiniz anakart modelini resmi sitesinden de aratıp teknik özelliklerine mutlaka bakın. Maksimum kaç GB ve Mhz ram destekliyor ve sizin işlemcinizle uyumlu mudur diye.