İlk mesajımda da anakartınız bu mu diye teknik özellikleri olan linki iletmiştim. Link içerisinde desteklenen CPU nesilleri yazmakta.
https://www.asus.com/tr/motherboards...0m-k/techspec/ <= Sizin anakart modeliniz.
Çevrenizde 5000 serisi işlemci destekleyen anakarta sahip birisi varsa onda işlemcinizi test edebilirsiniz. Hatta 5000 ve 4000 serisi işlemcisi olan tanıdıklarınız varsa alın işlemcilerini takın onlarda da görüntü alacağınızı sanmıyorum.
Bu da benim kullandığım kendi anakartım dedim. Onun teknik özelliklerine bakarsanız CPU bölümünde 5000, 4000 serisi işlemciler için uyumlu olduğunu görebilirsiniz.
Dediğim gibi çevrenizde kullanan birileri varsa öncelik onlarla test edin. Tam emin olmak istiyorsanız ASUS SPORT bölümünden iletişime geçip daha net cevap alabilirsiniz.
hocam sanırım en gerçekçi cevabı bu, nesil olarak desteklenmiyor, 5. nesil olduğu için kaybediyorum, ben anakartı değiştirip TUF gaming AM4 socket birşey baksam iyi olacak, önerin varsa da almak isterim, bu mevcut anakart bus hızı da yetmiyor sanırım, max 1600 mhz görünüyor, halbuki yeni aldığım ramler bile 3000 mhz istiyor, performans kaybı olacak değiştirmezsem yani, bu diğer bir neden..