Genelde hizmet sağlayan taraftayım ve bu konuda bir kaç öneri sunayım.
1) İşi alan kişi bir işi tam anlamıyla anlamadan sormadan direkt fiyat veriyorsa sorun vardır. O kişiden uzaklaşmanızı öneririm.
2) Eğer örnek proje sunamıyorsa ama yapabiliyoruz diyorsa ufak bir case (proje) vererek o alandaki yetkisini görmeniz lazım.
3) Piyasaya göre çok düşük ücret veriliyorsa veya şüphe duyulacak hareketler, cümleler kuruluyorsa iş sonu ödemeli anlaşmanız gerekiyor.
4) Ödeme alan kişiyi iyi araştırmanız gerekiyor. Numarasını google üzerinde aratma veya forumda geçmiş şikayet konuları veya veya sizin dediğiniz gibi multi üyelik olma ihtimaline karşı forum içerisinde araştırma yapılması iyi olur her zaman.
5) İş verildikten sonra sallama başladıysa (yarın sunucuya atarım, bugün akşam sizde, bitti sayılır zaten hemen iletiyorum) vakit nakitten kıymetlidir deyip farklı çözümlere başvurmanız iyi olacaktır.
daha fazla eklenebilir ama şuan aklıma bunlar geliyor

Benimde hatalarım oluyor tabi ki bir hizmet veren olarak ama her zaman gayem sorunsuz, zamanında ve müşteriyi mutlu ederek işi teslim etmek.
Çok değerli öneriler katılıyorum hocam teşekkürler.
Sarı siteye araç ilanı koydum,koymaz olaydım.Eskiden de böyle durumlar vardı ancak şu anda zirve yapmış durumda.Hergün onlarca mesaj ve arama geldi,HGS cezanız var,borcunuzdan icra takibi başlatılacak,binance hesabınız hacklendi,kripto hesabınız eklendi,su arıtma cihazı,google işletmenizin süresi doldu,taahhüdünüz bitti,numaranız terör örgütüne karıştı,spor salonu üyeliği,check-up kampanyamız var..Cidden büyük bir çöküş yaşıyoruz.40 yaşına geldim,ticaretin her türlüsünü yaptım,yıllarca araç,elektronik cihaz aldım sattım dolandırıcılık hiç bu kadar artmamıştı.Artık bişey alıp satarken korkar oldum,insan paranoyak oluyor.Sitem için düzenleme işi ararken birine ücreti gönderdim,öğlen bakayım dedi akşama kadar cevap vermedi,sonra gece başladı sitede bazı sayfalar bozuldu.Sabah 5'e kadar uyumadan bekledim,işi yaptı ama psikolojim bozuldu resmen!Artık kime güvenilir nasıl iş yapılır şaşırır olduk,paranoyak ettiler insanı.Halbuki insan olmak hiç te zor değil aslında!
Hocam toplumsal ahlak çöküşü, adelet sisteminin sorunları, ekonominin bozulması bunlara neden oldu eskiden de vardı ama bu etkenlerden şu anda gerçekten zirveyi yaşıyoruz.