Geçenlerde forumda iş yaptırmak istedim. Önce biriyle anlaştım, sorun yaşadım. Sonra başkasıyla anlaştım ödemenin yarısını önden gönderdim, ne işi yaptı ne de paramı iade etti.
Profili güvenilir görünüyordu; benzer işleri daha önce yapmış, pozitif ticaret puanı almış diye fazla araştırmadan parayı gönderdik. Parayı kendi adına ve soyadına IBAN üzerinden aldı. İki haftamı harcadı, üstüne müşterimi kaybetmeme neden oldu, paramı da iade etmedi, şikayet konusuna bile cevap vermedi. Neyse, onun için gerekli işlemleri yaptım.
Daha sonra kendi imkanlarımla kişiyi araştırdım; R10'da 4-5 tane multi üyeliğini buldum ve şikayet ettim, kim bilir daha kaç üyeliği var o konuda bilgim yok.
Ben de müşterilerime hizmet veren biriyim. R10 dışı bir müşterim var, sürekli iş yaptığım, fakat iki aydır paramı ödemiyor. Üstüne bir de yeni işler verip bunuda yapalım diyor. Yüzsüzlüğün en üst seviyesini yaşıyorum.
Ticaret yapmadan önce iyice araştırın; bu üye kimdir, hakkında şikayet var mı, daha önce nasıl bir durum sergilemiş, onay almadan profilin gerçek sahibi olduğunu doğrulamadan iş yapmayın; yarı yarıya ödeme bile sorun yaratabilir. Bunlara iyice bakın, çünkü birini mağdur etse bile para iadesi yaparak forumda devam edebiliyor. (Yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz.) Tabiki R10.net yönetimi elinden gelenin fazlasını yapıyor ama maalesef toplumsal ahlak çöküşü yaaşıyoruz.
Kısacası, ticaret işi iki ucu da *** değneğe dönmüş durumda. Hem hizmet alan hem de hizmet veren sıkıntı yaşıyor. 100 ticareti olan adamdan bile ne çıkacağı belli olmuyor.
Varsa ticaret yapmadan önce kontrol edilmesi gerekli dediğiniz şeyleri paylaşabilirsiniz konuyu görüp okuyan birine bilgi sağlamış oluruz.