dedelerimizin mezarlarını okuyamamıza neden olabilecek düzenlemedir.
Yukarıda bir arkadaşımızın yazdığı gibi ekonomi düzelmeyince sanıyorum bu düzenleme ve bunun gibi saçmalıklar gündeme geliyor.
Ülkenin demografisi bozulduktan sonra ülke hala ayakta durabildiği ve hala Türklükle ilgili sesler çıktığı için alfabeyi karıştırıp türklükle mücadele edilmeye çalışılıyor şeklinde değerlendiriyorum.
Ya da belki apo mecliste konuşurken meclis prompter'ında yapılacak ayarlar sırasında kürtçe alfabede ihtiyaç olan karakterler ayarlanmak için de önerilmiş olabilir.
İroni ve şakalar bir tarafa bırakacak olursak son derece can sıkıcı bir öneri olduğunu düşünüyorum. Türk Milleti ayağa kalkar mı yoksa yok olmaya mı karar verir bilmiyorum, ama tabuta çakılan son çivi gibi duruyor. Türk alfabesi isteniyorsa eski alfabeye dönülebilir, samimi bir öneri gelirse ben karşı çıkmam.
Kaldı ki mevcut latin alfabesi olarak bilinen alfabenin bir çok karakteri de kadim türk tamgalarının bir çeşididir. Yani aslında yine bir türk alfabesi kullanıyoruz. hiç bir şekilde türkçe için fazladan bir karaktere ihtiyaç yoktur.