Tryn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu güncellendi önceden form gönderdiyseniz yeni form doldurmanız da fayda var.
Özelden çok soru geldiği için adım adım paylaşıyorum herhangi bir hata vs. varsa beni uyarın lütfen.

Vergi kimlik numarası nasıl alınacak?
Gerekli bağlantı: https://ivd.gib.gov.tr/?gn=vkndogrulamalar
Buradaki bilgileri doldurunca vergi kimlik numaranızı görebilirsiniz.

Not: Şirketi olmayan arkadaşlar 2. resimdeki alana isim soy isim tc kimlik veya rastgele 11 haneli numara yazarak devam edebilir ama ileride ne gibi bir sorun çıkar orası meçhul.
İşlemler bu kadar son görüntüde görüldüğü üzere youtube ve google play kazançlarınızın %10 Web adsense için %0 kesinti olacak (Sadece ABD merkezli kazançlar için geçerli.)
@ebubekir;
@mertzafer;
@ytibrahim;
@dastaguir;
@maister;
@Kokpit;
@w_lofi;
@sakarya18;
@Gazi;
@dll;
@trk2019;
@Muteber;
@Lord61;
@XPloiter;
@namatovnamat;
@bhyilmaz;
@volkan06;
@mostwonder;
@SuskunMedya;
@ilyasa;
@myigitoguz;

Arkadaşlar konuyu guncelledim daha önceden form gönderdiyseniz tekrar form göndermek isteyebilirsiniz.
Gazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Tryn;

Bu 6 ncı maddenin ilk bölümünde yer alan bilgiyi nereden teyid ettiniz acaba. Çok net bir bilgi midir ?

Ayrıca bir hesapta bilgileri girmeme ve vergi bilgileriniz onaylandı mesajı gelmesine rağmen adsense panelinde halen ödemeler kısmında kırmızı uyarı çıkıyor. Bilgilerinizi girin diye.

Aynı durumda olan var mı ?

Gazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar aşağıya bir ekran görüntüsü bırakıyorum. Bunu Google vergi yardım sayfasından alıntıladım.
gerekyokhocam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şahıs şirketim var. kimi kişisel kimi tüzel gir diyor. en az vergi için hangisini seçmek gerekli acaba ? kimisinde yüzde 10 kimisinde yüzde 0 kimisinde yüzde 30 yazıyor. abd izlenimlerim çok. ödemeler kısmında hesap türüm kişisel yazıyor.

Ayrıca şu kısımda hangisini seçmek gerekiyor acaba? Benim izlenimlerin hepsi abd nerdeyse.
ABD'de gerçekleştirilen etkinlikler ile hizmetler ve Beyanname

ABD'de yürütülen işlem ve hizmetler

Vergi kimliği bölümünde tanımlanan şahıs veya tüzel kişi ABD'de Google için herhangi bir faaliyet veya hizmet gerçekleştirdi mi?
Evet

Hayır
Herkes o kısma hayır diyor ama benim görüşüm evet demek yönünde çünkü senin izlenmelerin yurtdışı doğal olarak ABD için bir hizmet gerçekleştiriyorsun o bölümün yanında "i" sembolü var oraya tıklayarak kararını verebilirsin.
gerekyokhocam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende evet demeyi düşünüyodum oradaki "i"'ye göre ama geçmiş mesajlarda arkadaş şu mesajı paylaşmış

abdde çalışan biri yok ve ya abdde ekipmanıımız yok yani.
Arkadaslar konuyu guncellemek istedim.

ABD gerceklestirilen hizmet ve etkinliklerin: HAYIR olmasi gerekiyor.
Hemen kaynaklari gostereyim.

https://support.google.com/adsense/t...onfusing?hl=en

Alıntı
Generally if you don't live or work in the US, don't have a US address in your AdSense account, don't own a business registered in the US, and you aren't employed in any way by Google, then you would answer "No". As a YouTube publisher, you don't work for Google and it isn't considered "employment".

Yani abdde yasamiyorsan calismiyorsan abd adresin yoksa abdede kayitli bir sirketin yoksa google calisani degilsindir ve hayir demelisin. Bir yayinci olman google icin calistigin veya google calisani oldugunu gostermez.
Ayrica bu secenegin oldugu yerde unlem isaretine tikladiginizda:
Bende ingilizce sizde turkcedir:

Alıntı
US activities and services are the performance of a service in the US. This can include having an employee or using equipment in the US to provide a service. This generally does not include when a US person visits a website or views a video from within the US.

Yani demek istedigi senin internet siten olmasi veya bir youtube video olmasi amerikadaki birinin bunu izlemesi veya ziyaret etmesi Abdde gerceklestirilen hizmerlere girmez demektedir.
Yani bu secenek hayir secilmeli.