Tufan53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yarın tam 2. Ayımı dolduruyorum. Forum taraftar forumu. Şuanda index sayımı yükseltmeye yani konu açmaya özgün konu açmaya özen gösteriyorum.2 ayda sadece konu açmakla uğramadım. En az 5 kere başka bir forum kurup sildim eklentiler configler falan uğraştım öğrendim. Yedek aldım forumu sildim tekrar yüklemeler yaptım. Bunları öğrenmeden ve kendinizi geliştirmeden bu forumların ilerleme şansı yok benim fikrimce. çünkü en ufak bir sallantıda başa dönme riskiyle kafa kafaya kalıyorsunuz. Tabiki maddiyat iyiyse biryere kadar gidiliyor ama eninde sonunda yine tıkanıyor işler. Ben bunları yaşadığım için forum yükseltmekten üye toplamakdan bu işlerin temelini öğrenmeye çalıştım çalışıyorum. Şuanki forumumun durumuna değinirsek ilerleme yok forum teması ve içinde kategorileri oturturmaya çalışıyorum bitti gibi. Planlamamda 5 6 ay daha hızlı bir şekilde özgün konular açmak googlede yer edinmek 1. Seneden sonra üyeleri bekleyeceğim. Bu konu eskilendikce son durumu bilgilendiririm. Pes etmek yok. 🔥🙂
Zor iş valla hocam bu devirde kolay gelsin size. Ben en son 2006-2008 arası bir forum yönetmiştim, tarayıcı oyununa özel bir forumdu. O dönem bile çok zorlanıyorduk üye çekmek için çekilişler yapıyorduk. Tabii maddi bir beklentimiz yoktu orası ayrı. Şimdi tekrar niyetlendim araştırmalar yapıyorum. Sırf hobisine deneyeceğim hiç maddi karşılık olmadan. İlk başta kendi ürünlerimle ilgili topluluk sitesi aklıma geldi ama sadece sorun yaşayanlar gelecek oraya. Benim ilgili olduğum yapay zeka, yazılım, elektronik vs. gibi konular var fakat hala kafamda oturtamadım. ingilizce açmak kitle fazlalığı açısından bir tık daha mantıklı geliyor. Ama henüz hala karar verebilmiş değilim.