Hocam jant eğrilmiş olabilir bi tekerlekçiye gidin isterseniz
Amortisör takozlarına batırın hocam. Bende megane 2 vardı aynı sorundan dolayı usta usta gezdim. Her biri birşey değiştirdi. 4. Ustada sorunu buldum.
Baskıdan olabilir hocam sadece 4. viteste yapıyorsa. kavrama vs kontrol ettirmek gerek. vitesten bağımsız yüksek hızlarda yapıyorsa balans ve rot olabilir.
rot değil. Balans ayarı yaptırcan. Fren yaparken yapıyor ise disk veya fren balatasıdır.
Balans sırasında yapıştırılan kurşunlar yıkama sırasında veya yapışkanı özelliğini kaybettiği için düşmüş olabilir. Özenerek balans yapan bir lastikçide balans yaptırmakta fayda var.
Başıma geldi ve çözümü balans ayarında buldum.
rot ayarı yaptırdım demişsiniz ama titremenin rotla ilgisi yok balans ayarı yaptırmanız lazım
80 den aşağı bir hızda yapıyorsa ön lastikler
80 den yukarı bir hızda yapıyorsa arka lastikler
frene basınca yapıyorsa fren diskleri
lastiktense, rot ile ilgili değil lastik balans ayarı ve jant yamukluğu ile alakalıdır.
Arkadan itişliyse şafttan kaynaklı olabilir.
Disklerde yamulma varsa olabilir frene bastıkça daha çok hissedersiniz.
Lastik bozuk olabilir, jant eğik olabilir.
Ve bu sorunu forumlarda çözmeye çalışan güzel insan .
araç otomatik mi ?
Belli bir hız ve viteste yapıyorsa şanzıman ve volantı kontrol ettirmelisiniz.
balans olsa hızlandıkça artar.
disk yamuksa fren yaparken anlaşılır.
ön düzen kontrol ettirin hocam büyük ihtimalle ön düzende problem var
Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için sanayiye gideceğim elbette sadece neden olabilir bunu merak ettiğim için knou açmıştım.
Araç dizel manuel.
Rot - balans ayarı yapıldı ve sorun çözülmedi. Rot-balans ayarından öncede bu sorun vardı zaten.
Sadece 80-85 hızla giderken yapıyor ve 90 dan sonra düzeliyor. 20-30-40 da yapmıyor yani sadece 80-85. Lastiklerim de yeni sayılır aslında ama onlarada baktıracağım.
Edit ; Frene basınca değil gaza basarken yapıyor gazdan çekince düzeliyor. Frene basınca da yapmıyor.