songuku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2021 yılından itibaren kendi kafalarına göre bir miktar belirlemişler. Bunu izah edin yoksa ilgili miktar üzerinden gecikme zammı uygulanarak ceza kesilecektir gibi bir izaha davet mektubu geliyor. Siz de seve seve gidiyorsunuz. İzah edemezsen ya da ikna olmazlarsa oradaki miktara göre önce kesilmemiş KDV için sonra da Gelir vergisi dilimine göre beyanname vermeniz isteniyor. Tamam vereyim diyorsunuz yok kendin veremezsin bir muhasebeci verebilir diyorlar. Mecburen bir muhasebeci veriyor ona da güzel bir para veriliyor. Sonra cevap bekliyorsunuz. Devlet o beyannamelere göre sana güzel bir ceza yazıyor bunu da ödersin bir zahmet diyor. İzaha çağrılmadıysanız şu an bir sorun yok fakat bu tarihi belli olmayan bir zamanda gelmeyecek demek değil. Bu sene bu beklemediğim masraflar benim belimi ciddi anlamda büktü diyebilirim.

Kriptodaki paranız bankacılık sistemine girmeden takibe girmez ( bu tabii takip edilen bir cüzdandan transfer olmadığı ve devlet borsaya yazı yazmadığı sürece ) aksi durumda her an devlet kapıyı çalabilir ben alacağımı almaya geldim diye.
Sorumu cevaplamamışsınız hocam.

Tamam ben bunun vergisini vericem deseniz cüzdandaki parayı bozmanıza izin veriyorlar mı?

Ve vergilendirmeyi kripto cüzdanınızdaki miktara göremi yapıyorlar yoksa banka hesabınıza aktardığınız ama vergisini vermediğiniz miktara göre mi