Hiç kimseye güven kalmadı çünkü bu tarz kısıtlamaların çoğu arka planda görülmeyenleri engellemek içindir muhtemelen iç detayını elbette bilemem hakkıyla çalışanı da bilemem.
Yaşadığım aile hekimiyle olayımı anlatayım gittim göründüm devletin karşıladığı ilaç yerine karşılamayan ilaç yazmış gittim eczaneye almak için para istedi muayene ücreti ne kadar oldu ki hocam baya yüksek ücret istediniz diye sorduğum da ilacı desteksiz alıyorsunuz bunu karşılamaz eee doktor neden bunu yazdı ki muadili yokmuydu devletin karşıladığı olmaz mı var gittim doktorun yanına yeniden reçete yazdırdım sıra bekledim vs hasta halimle bir vatandaş olarak bunu yapmak zorunda mıyım? Ki aile hekimine giden onlarca suriyeli insanlar var neyin ne olduğunu bilmeyen sormayan araştırmayan ben vermedim ama verenler çok vardır... o hekim ne kadar prim alıyor ki ilacı pazarlamaya kalkıyor peki? Doktor mu pazarlamacı mı? Bu olay büyük hastanelerde de var malasef evet ama aile hekimleri daha küçük ve toplum olarak daha pasifize vatandaşların gittiği bir yer açıkçası küçük sağlık ocağında daha çok oluyor bu tarz vakalar..